Societat

Castells

Castells de vuit en el comiat de la temporada vallenca

La Colla Joves topa a Vila-rodona amb un desafortunat tres de nou i la Vella aprofita la diada per renovar troncs

Mataró remata un any extra amb la tercera tripleta màgica

Amb ganes de segellar una bona temporada els uns, i pensant ja en la que ve els altres, les dues colles de Valls van dir adéu a la temporada 2010 ahir a Vila-rodona. La Colla Joves va ser qui va plantejar-se l'actuació amb més ambició, ja que portava en cartera el tres de nou amb folre, un castell que no havia intentat mai fins ara en aquesta plaça. Congregant un bon nombre de camises, la Joves va començar l'actuació amb un cinc de vuit marca de la casa, amb el debut d'un segon de només 19 anys. La catedral va acabar sent el millor castell de la diada.

A la segona ronda van atacar el gran objectiu, el tres de nou. Un pèl obert de segons i terços, el folre no va arribar a treballar còmode, i quan l'enxaneta ja tenia un peu a l'espatlla dels dosos una fuetada va sentenciar el castell. Després d'aquest amarg intent, la Joves va completar sense problemes el tres i el quatre de vuit, i va tancar l'actuació amb un vano de cinc.

Els de la camisa rosada, amb uns plantejaments molt més modestos com a conseqüència de les darreres caigudes, van acabar satisfets d'una diada que permetia mirar al futur amb optimisme. La Colla Vella va descarregar el tres, el dos i el quatre de vuit, tots amb debuts de castellers de tronc. El castell més celebrat, però, va ser un pilar de sis amb una joveníssima pilanera al quart, que van descarregar amb solvència.

Tripleta mataronina

Mentrestant, a Mataró els Capgrossos celebraven la seva diada, amb la qual també s'acomiaden de les places fins a l'any que ve. Els de la camisa blau marí van acabar de reblar una temporada de rècord, que ha tingut com a cirereta el dos de nou descarregat a Vilafranca per Tots Sants, el seu primer castell de gamma extra. Ahir, els del Maresme volien descarregar la tripleta màgica per tercer cop enguany, i no van tenir gaires dificultats per aconseguir-ho. Van completar amb facilitat tant el tres de nou com el cinc de vuit, i tan sols el quatre de nou, a la segona ronda, els va fer treballar una mica més. Una sotragada forta a l'entrada de dosos va deixar-lo tocat i, tot i que es va parar un xic, la descarregada va ser treballada.

Com a convidats a la diada mataronina, els Marrecs de Salt van revalidar la millor actuació de la temporada i van descarregar el dos de set, el cinc de set i un tres aixecat per sota defensat aferrissadament. Els Castellers de Sants, amb algunes absències, van completar el quatre de vuit i el dos de vuit, a més del curiós set de set amb un sol enxaneta.

Manresa, dissabte, i Guissona, ahir, també van veure un castell de nou, de la mà dels Minyons de Terrassa, que hi van fer una actuació idèntica: dos de vuit, tres de nou i quatre de vuit. A Manresa, els locals van completar el segon cinc de set de la temporada, i els Castellers de Barcelona hi signaven la clàssica de vuit.

El cap de setmana també ha deixat molt bones notícies a Altafulla. Els Castellers d'Altafulla van descarregar-hi per primera vegada a la seva història tres castells de la gamma alta de set: tres i quatre amb el pilar i el seu primer cinc de set. El frec a frec amb els seus eterns rivals, els Nois de la Torre, ha acabat donant grans fruits.

LA XIFRA

18
castells de nou ha descarregat
la colla dels Capgrossos de Mataró aquesta temporada.

EL CASTELL

5 de 7
Els Castellers d'Altafulla
el descarreguen per primer cop i aconsegueixen la millor actuació de la seva història.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona incrementa un 42% l’import de la subvenció per al transport adaptat aquest 2024

GIRONA
societat

Catalunya registra 73 morts al juliol atribuïbles a la calor

barcelona
Medi Ambient

Obliguen a empreses de Tarragona a aplicar mesures per evitar la contaminació amb pèl·lets

Tarragona
Infraestructures

Nou retard a l’L9, catorze mesos per canviar la roda de tall de la tuneladora

Barcelona
societat

Els embassaments de les conques internes tornen a baixar després d’un juliol sec

barcelona

Combinen aprenentatge i joc per actualitzar els coneixements sobre l’ús dels medicaments

GIRONA
Societat

Badalona promociona la restauració i el patrimoni romà

Badalona
turisme

282 milions dels Next Generation van ser per impulsar la transformació digital del turisme

Barcelona

Un bus llançadora gratuït uneix el nucli de Calonge, Poble de Llibres, amb el de Sant Antoni a l’agost

GIRONA