L'Ajuntament de Tarragona diu que recuperarà els 1,7 milions d'euros que ha pagat per l'Hostal del Sol

L'Ajuntament de Tarragona recuperarà els 1,7 milions d'euros que li ha costat l'expropiació de l'Hostal del Sol. Segons el regidor d'Urbanisme tarragoní, Xavier Tarrés, això serà possible perquè els 1.995 metres quadrats –amb dret a edificar– que ocupa la finca on hi ha situat l'edifici del passeig de Sant Antoni es traslladaran a algun indret que encara està per concretar, però del qual obtindran prou diners per almenys recuperar la mateixa quantitat gràcies a la inclusió en el nou planejament urbanístic. «La compra de l'Hostal del Sol no li costarà ni un duro a l'Ajuntament perquè es pagarà amb el que nosaltres volíem aconseguir del que es construeixi en alguna altra zona –en referència als 1.995 m² edificables que es guanyaran en el nou POUM–, o si no amb la venda, o si no, fent-hi un hotel», va explicar.

Trasllat de l'edificabilitat.

L'objectiu és «buscar-li un altre emplaçament» a aquesta superfície, ja que on hi ha l'Hostal del Sol s'hi farà zona verda, tal com queda definit en el nou POUM. Tarrés va defensar les negociacions entre l'Ajuntament i el propietari perquè fa temps aquest últim tenia permís per construir, però fruit de resolucions posteriors, la va perdre: «Primer volíem bescanviar aquesta finca amb alguna de municipal, però vam veure que l'ajustament resultaria complicat.» Per això, es va fixar el sostre de 3.545 euros per metre quadrat per comprar la finca «que és un preu raonable, tenint en compte el que aquest Ajuntament ha pagat per altres finques properes». Va recordar que també es podia anar a judici, «però hauria estat llarg». Pel que fa a l'enderroc, Tarrés va avisar: «No podem tirar-lo a terra com voldríem perquè al costat hi ha un edifici modernista.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.