gatronomia

El Rafal, cuina tradicional a La Pobla de Montornès

El restaurant El Rafal, situat al nucli antic del municipi de la Pobla de Montornès (Tarragonès), a uns 100 metres de l'església del poble, va obrir les portes a la dècada dels anys setanta i, després de més de trenta anys, ha canviat de gerència en aquest 2009, va passar a les mans d'Iban Tomás i de la seva esposa, Montse Bonilla.

Iban Tomás és un xef jove amb una llarga i important trajectòria professional. Després dels estudis d'hoteleria, va treballar de cuiner als restaurants El Tall de Conill, de Capellades; el Rusc, de la Massana (Andorra); Cal Ble, d'Igualada; com a segon de cuina, al restaurant Abrevadero, de Barcelona, i a l'Alkimia (1 estrella Michelin) també de Barcelona, fins que va aterrar a terres tarragonines, com a xef de Les Bruixes de Burriac, el restaurant gastronòmic de l'hotel Gran Claustre, d'Altafulla, on continua oferint la seva interessant cuina d'autor amb matisos mediterranis.

A començament d'any, va iniciar un projecte nou conjuntament amb la seva dona i sense deixar Les Bruixes i es va quedar El Rafal per donar continuïtat a aquest establiment restaurador «de tota la vida» de la Pobla.

Iban Tomás i Montse Bonilla continuen oferint en el marc rústic dels dos menjadors que té El Rafal, un d'ells per a fumadors i amb una capacitat total per a 100 comensals, cuina tradicional mediterrània, de la qual destaquen les calçotades, en temporada.

Entre les especialitats culinàries podem destacar l'arròs de magret d'ànec, 12 euros; els calçots, 10; el timbal de patata emmascarada amb bolets i gambots, 12; la cua de bou amb verduretes, 14; el garrí confitat amb cebetes glacejades, 15; el rap amb carbassó i tomàquet rostit, 15; l'entrecot a la brasa amb trinxat de la Cerdanya, 16; el filet de bou amb albergínia i bolets, 18... i, a l'hora de les postres, el tiramisú, 6; el coulant de xocolata amb gelat de vainilla, 6, o la mousse de xocolata i taronja, 6, entre d'altres. El restaurant també ofereix un menú diari per 12 euros. El celler disposa d'unes 25 referències de vins i caves i el vi de la casa és el Crinel, de 8 euros.

Direcció: plaça de la Bassa,1. 43761, la Pobla de Montornès e-mail: [email protected] Telèfon: 977 64 84 24 Horari: de 13.30 a 16.00 i de 20.30 a 23.00 hores. Tanca diumenges nit, dilluns tot el dia i de dimarts a dijous nit Targetes de crèdit: American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa Serveis: terrassa i dos menjadors privats per a fins a 40 comensals. S'admeten gossos


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Borja Manzanares
President del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona

“Els problemes de la infermeria no tenen una solució màgica”

Barcelona
patrimoni

El Síndic renya l’Ajuntament de Mataró per Ca la Madrona

Mataró

Un pregó coral que repassa 40 anys de ràdio, tret de sortida de la Festa Major

SALT
societat

Detinguda una conductora implicada en un accident amb tres morts a Castellfollit del Boix a finals de juny

Castellfollit del Boix

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona