Societat

La contra

Una veu que no s'apaga

Vilassar de Mar presenta el desè volum del recull d'articles publicats per Ernest Lluch coincidint amb els deu anys del seu assassinat a mans de la banda terrorista ETA

Nou homenatge de Vilassar de Mar a un dels seus fills més il·lustres: el polític socialista Ernest Lluch, assassinat fa deu anys per ETA. I és que, coincidint amb aquesta trista efemèride, el municipi va presentar ahir al vespre el desè volum dels articles publicats per Lluch en el diari La Vanguardia.

Aquest nou recull –que duen a terme incansablement any rere any l'Ajuntament de Vilassar de Mar i la Fundació Ernest Lluch– comprèn una quinzena d'escrits fets pel polític entre els anys 1994 i 1999. En els articles, l'autor parla i reflexiona sobre diverses matèries, com ara l'economia, les relacions entre Catalunya i l'Estat i, fins i tot, la banda terrorista que finalment va posar fi a la vida de Lluch el 21 de novembre del 2000. Enguany, l'encarregada de fer el pròleg que precedeix el llibre –que es va presentar ahir al vespre a la biblioteca de Vilassar de Mar que porta el mateix nom que el polític assassinat– ha estat l'actual presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals.

Precisament, la mateixa Casals va ser present en l'acte, i va recordar la plena vigència que avui tenen les reflexions i opinions d'Ernest Lluch en la societat del segle XXI. “Val la pena rellegir aquests articles, perquè són d'una gran qualitat i vigència”, va dir la presidenta d'Òmnium, que no va dubtar a ressaltar la capacitat de “discutir i debatre” que tenia Lluch. A part d'això, Casals també va voler fer notar a l'audiència el gran espectre social que abastava el polític socialista: “Tot i tenir vocació d'economista, també era una persona que anava més enllà i que es va interessar molt per la política i la cultura”, va subratllar. També van coincidir a destacar la vigència dels textos de Lluch el vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, Lluís Maria de Puig, i l'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer. En aquest sentit, De Puig va manifestar: “Per pensar en el futur del país, exigeix que se'l conegui bé, i en això l'Ernest era un especialista”, i va definir el malaurat polític com un “escrividor, perquè sempre escrivia”.

Per la seva banda, Ferrer va mostrar la seva sorpresa afirmant: “Sembla mentida que encara estigui vigent el tema de la relació entre Catalunya i l'Estat tal com el plantejava Lluch fa més de deu anys”. L'alcalde, a més, va expressar el seu desig de continuar homenatjant Lluch, “però intentant reformular la difusió del seu pensament perquè segueixi vigent com fins ara”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.