Societat

successos

L'assassí d'Olot tenia a casa una escopeta, un rifle i cent bales

El dia del crim Puig duia al damunt una quinzena de projectils i en va utilitzar cinc per matar les quatre víctimes

Pere Puig Puntí, el paleta de la Vall d'en Bas que dimecres va matar a sang freda quatre persones, tenia preparades a casa un centenar de bales per disparar amb un rifle i una escopeta. El rifle, del calibre 30-06 i model Impact Auto, li va ser comissat pels agents de la policia local d'Olot en el moment de detenir-lo. L'escopeta, del calibre 12, els investigadors dels Mossos d'Esquadra la van localitzar al seu domicili de Sant Esteve d'en Bas. Però això no és tot, ja que, pel que fa als projectils, els investigadors ja han fet un recompte exhaustiu i han pogut trobar un centenar de bales. Quinze d'aquestes bales les portava a sobre el dia del crim per matar tots aquells que l'havien enganyat o que el miraven malament, segons va confessar després dels crims.

Dimecres, cap a les nou del matí, Puig es va presentar al bar La Cuina de l'Anna amb el rifle Verney Carron, amb el carregador ple (cinc bales). Una de les bales tenia clar que era per matar el propietari de Construccions Tubert, SL, Joan Tubert Soy. Ell va ser la primera de les quatre víctimes de Puig.

Objectiu casual

La segona bala va ferir el fill del constructor, Ángel Tubert Ruiz, que es va convertir en objectiu de Puig –segons ha explicat el mateix agressor– perquè era al bar. Si no hi hagués estat, a hores d'ara no seria mort. Encara hi havia dues bales més preparades, per al propietari del local i un electricista, però com que no hi eren, van poder salvar la vida.

En sortir del bar, Pere Puig va pujar al cotxe. De camí cap al centre d'Olot, va posar al carregador dues bales més, de manera que va tenir el rifle ple, amb cinc projectils, una altra vegada. En arribar a la sucursal de la Caja de Ahorros del Mediterráneo, l'assassí va matar amb tres trets Rafel Turró i Anna Pujol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.