gastronomia
La Heredad Mas Collet, a Capçanes, entre vinyes i oliveres
L' hotel restaurant La Heredad Mas Collet, situada als afores de Capçanes, a 3,5 km de la població, ocupa una antiga masia típica del Priorat datada del 1795, totalment restaurada, que va ser la casa natal del famós bandoler català Joan Barceló i Anguera, conegut popularment com a Carrasclet. Aquest personatge, que de fabricar carbó de carrasca amb alzines va passar a ser un destacat resistent a las tropes borbòniques, va arribar a coronel de l'exèrcit de l'imperi austrohongarès. Ara entre pins, vinyes, oliveres i avellaners, la masia convertida des de fa aproximadament un any en un hotel de 4 estrelles, propietat de Julián Maza, manté parts autèntiques de la seva primera pedra típica de la zona de la comarca del Priorat, amb gairebé 100 hectàrees que pertanyen a la finca i de les quals es pot gaudir amb camins de senderisme envoltats de natura i rierols. Disposa de 12 habitacions i 2 suites (preus entre 140 i 160 euros habitació doble/dia). També té pàrquing propi a l'aire lliure, jardí, tennis pàdel, piscina exterior, gimnàs, sala de convencions, sala bar, petita videoteca, bicicletes, celler amb sala per a degustacions i restaurant. El restaurant Mas Collet ha sabut aprofitar a la perfecció tot el patrimoni gastronòmic de la terra mitjançant una oferta de productes d'alta qualitat, acompanyat d'una extensa carta de vins i d'aigües perquè es descobreixi en els seus plats tot el sabor d'una comarca. El xef Kurt Campinho elabora una cuina d'autor acurada respectant cada temporada de l'any; d'aquesta manera ens trobem que la carta pot anar canviant segons els productes que hi ha en cada una de les quatre estacions. Entre les especialitats culinàries podem esmentar cansalada, emulsió de trufa i caviar de salmó, 20; amanida tèbia de llamàntol i avellanes, 23; tripes de bacallà i pèsols crus, 13,50; llobarro, patata violeta i verduretes, 26; anedó en dos serveis i prunes, 43,70 (2 pers.); rable de conill amb tirabecs i alls tendres, 21; filet de bou, xiitake i patata ratte, 29,20; peix segons mercat... i entre les postres, xocolata d'Ocumare, sal i oli DO Priorat, 13,80; mató del Cadí, sèsam, crocant i argània, 10,50.
El restaurant també ofereix un menú degustació per 60 euros i disposa de 4 varietats de pans. El celler, que es pot visitar, guarda unes 140 referències de vins i caves. El vi de la casa és el Mas Collet, 2006, 16. Disposa d'una terrassa coberta apta per a fumadors. El menjador, amb una capacitat per a fins uns 30 comensals, té una decoració rústica amb tocs moderns i elegants.