Societat

camp de tarragona

Els ajuntaments del Camp ignoren la resolució sobre el burca a Lleida

La portaveu del govern municipal de Tarragona, Begoña Floria, va argumentar ahir que el fet que el TSJC hagi suspès cautelarment la prohibició del burca o nicab a Lleida no té cap efecte en la seva aplicació a la ciutat. Aquí, la norma s'aplica des de la seva aprovació pel ple, tot i que el text acordat no fa cap referència explícita a aquestes peces de roba, sinó que parla de la necessitat de tenir la cara descoberta: “No ens poden presentar un recurs perquè no hi ha una base contra la qual recórrer”. El consistori estudia com reglamentar aquesta limitació, un procés que no dependrà tampoc del desenllaç del procés judicial a Lleida.

La situació és igual a Reus, on l'Ajuntament tampoc té constància que cap col·lectiu musulmà hagi entrat un recurs contra la prohibició de l'ús del burca o el nicab –i altres peces de roba que tapin el rostre– als equipaments públics. Fonts municipals van explicar, però, que s'està a l'expectativa de la resolució definitiva del TSJC per si s'ha de modificar la normativa. Cal recordar, però, que el consistori ha actuat amb discreció pel que fa a l'aprovació del decret, que s'ha tirat endavant per la pressió dels dos principals grups a l'oposició.

També a la demarcació, en una sessió plenària celebrada el juny passat a Cunit, es va aprovar la prohibició de l'ús del burca i el nicab per “exigir la identificació total de les persones als edificis públics”. I, al Vendrell, el 31 de gener es preveu una altra reunió del Consell de Convivència i Civisme. Els seus membres tenen el repte d'elaborar la nova ordenança de convivència, que pot incloure la prohibició de l'ús de qualsevol peça de roba que tapi la cara als equipaments municipals. Fins ara, el consistori no ha rebut cap esmena al text, que segurament es debatrà en el ple del febrer.

Més informació, a la pàgina 36 de Societat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.