Monogràfics

ASCÓ (Ribera d'Ebre)

VIII Festa de la Clotxa

Esmorzar de tros

Quan anaven a treballar al camp, els pagesos de la Ribera esmorzaven clotxa, un pa obert ple de tomàquet, ceba, arengada i alls escalivats, ben amanit amb oli d'oliva. Amb el temps, aquesta menja s'ha convertit en un plat tradicional a la zona. Des de fa vuit anys, el Consell Comarcal organitza una festa gastronòmica amb la clotxa com a protagonista, que aquesta edició tindrà lloc a Ascó. El cantautor i gastrònom Pere Tàpias serà qui presentarà la diada, que serà amenitzada per la banda Penya La Riberenya d'Ascó. A més, la festa enceta unes jornades gastronòmiques que se celebraran fins al dia 1 de maig: 17 restaurants ofereixen a la seva carta la clotxa tradicional o variacions del plat, com ara la clotxada o els pecadets de clotxa.

27 de febrer. A la plaça del Casal - Rambla Catalunya, a les 11h. Tiquet degustació, 3 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.