Ferran Adrià: “avui és un dia molt trist”
El xef del Bulli es declara en “estat de xoc” per la mort de Santi Santamaria
Adrià reconeix que havien tingut “discrepàncies professionals” però remarca la seva amistat anterior
El xef del restaurant El Bulli, Ferran Adrià, s'ha declarat “en estat de xoc” per la mort del seu col·lega Santi Santamaria, mort sobtadament als 53 anys, i ha assegurat que avui és un dia “molt trist”.
“Tothom coneixia les discrepàncies” entre tots dos en el terreny professional, ha reconegut Adrià, però ha recordat que “també molta gent sabia de l'amistat prèvia” amb el fundador del Racó de Can Fabes. La notícia de la seva mort supera, segons les seves paraules, les diferències que havien mantingut pels seus estils de cuina, sobretot arran de les crítiques de les crítiques de Santi Santamaria a l'ús de la tecnologia que fa el xef d'El Bulli en les seves creacions gastronòmiques.
El de l'Hospitalet ha insistit que “la mort de qualsevol persona està per damunt d'aquest tipus de coses” i ha assegurat que també és un dia molt trist per a tot l'equip del seu restaurant de Roses “i per a tota la gastronomia espanyola”.
Adrià, que dilluns prendrà part en el Fòrum Gastronòmic de Girona, espera que aquest escenari serveixi per retre un homenatge a Santamaria, que no tenia previst participar.
El considerat millor cuiner del món ha enviat el seu condol “a tota la família” del difunt, convençut que el d'avui és per a ells “un dia molt dur, sobretot per la distància”, ja que la mort de Santamaria s'ha produït a Singapur.
“T'adones que, en la vida, cal valorar cada moment”, ha estat la reflexió final d'Adrià.