Minut de silenci per Santamaria en el Fòrum Gastronòmic de Girona
Ferran Adrià ofereix la seva última ponència abans del tancament del Bulli
Adrià afirma que passaran anys fins que no torni a fer cap ponència
La segona jornada del Fòrum Gastronòmic de Girona ha començat avui amb un emotiu minut de silenci dedicat al cuiner Santi Santamaria.
Abans de la ponència de Ferran Adrià, els assistents han guardat silenci en record al xef de Ca Fabes, mort la setmana passada a Singapur després de patir un infart.
El minut de silenci també s'ha dirigit a Albert, el fill del propietari de l'emblemàtic bar Pinocho de La Boqueria de Barcelona, que ha mort aquest divendres.
En una sala de l'Auditori de Girona, amb capacitat per a 1.200 persones, Adrià ha ofert la seva ponència abans del tancament del Bulli restaurant. “Aquesta no és que sigui l'última ponència de l'any, és l'última en anys”, ha comentat el cuiner al començar el seu discurs.
Adrià ha confessat que ha triat el Fòrum Gastronòmic de Girona per realitzar la seva última classe magistral perquè va ser el primer, en el qual es va estrenar.
Mentre preparava, amb l'ajuda de dos dels seus cuiners un fons de llebre de caça, ha assegurat que en el futur el sentit dels congressos estarà en “parlar sobre els plats”, ja que ara, amb internet, “no té sentit explicar els plats”.