Societat

Llibertat amb càrrecs per als detinguts per possibles irregularitats a Gisa

Als dos acusats se'ls imputen delictes de suborn i maquinació per alterar els preus públics

El gerent de l'empresa Jordi Vergé i l'empresari Juan Mozo es neguen a declarar fins que no els expliquin per quins fets concrets se'ls acusa

La jutgessa que investiga les possibles irregularitats a l'empresa pública Gisa ha deixat en llibertat provisional amb càrrecs i sense fiança al seu gerent de Carreteres a Girona, Jordi Vergé, i a l'empresari Juan Mozo Llambia. Tots dos van ser detinguts ahir després de l'escorcoll a la seu de Gisa i van passar a disposició judicial per presumptes irregularitats en l'adjudicació d'obres públiques.

Els dos imputats s'han negat a declarar davant la titular del jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona per recomanació dels seus advocats, ja que el cas està sota secret de sumari i no coneixien els fets concrets que se'ls imputen sinó només els delictes: suborn i alteració de concursos i subhastes públiques.

Segons han explicats els advocats, Francesc Jufresa i Carles Monguilod, la fiscalia ha demanat presó preventiva incomunicada, cosa que han considerat “desproporcionat i no vist en 30 anys”.

El gerent de Carreteres a Girona de GISA, Jordi Vergé, i l'empresari Juan Mozo Llambia, estan imputats dels delictes de suborn i alteració de concursos i subhastes públiques, per presumptes irregularitats en l'adjudicació d'obres de l'empresa pública GISA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.