CALDES D'ESTRAC (Maresme)
Pesolada
A la ciutat del pèsol
Al principi de març, la tradicional pesolada de Caldes d'Estrac dóna el tret de sortida a la temporada del pèsol de la floreta i garrofal, varietats que es cultiven al Maresme, on s'han convertit en un dels productes més preuats de la gastronomia local. Avui divendres s'engega la dissetena edició d'una mostra gastronòmica plenament consolidada i que aquest any s'allargarà fins al dia 1 de maig.
En aquesta edició participen dotze restaurants, la majoria de Caldes d'Estrac: la Fonda Manau, La Bodegueta, El Taller, El Vellard, els restaurants Marola, Voramar i Can Suñé i els hotels Jet i Colón. Tot i així, també hi ha establiments col·laboradors d'altres municipis del Maresme, com ara el Pins Mar, de Sant Andreu de Llavaneres, El Racó del Bugatti, de St. Vicenç de Montalt, i el Nou Celler, de Mataró. Els restauradors participants elaboren a les seves cuines plats i menú que tenen com a protagonista el Pèsol de la Floreta, un pèsol que destaca per la tendresa i la seva dolçor. Segons explica el President de l'Associació de Restauradors i Hostalers de Caldes d'Estrac, Josep Navarro, una de les novetats d'enguany serà la pizza de pèsol de la floreta que servirà el Racó del Bugatti.