Societat

Foment traurà a finals d'any el concurs per gestionar el Prat

El ministre José Blanco assegura que “s'estan complint tots els passos” previstos per a la privatització del 49% d'Aena

Avui acaba el termini per presentar-se a l'adjudicació de les primeres 13 torres de control

El ministre de Foment, José Blanco, ha assegurat aquest dijous que els aeroports del Prat i Barajas sortiran a concurs públic, que es convocarà per licitar la seva gestió privada en règim de concessió a finals d'any.

Blanco ha assenyalat que el seu departament seguirà avançant en les reformes i la reestructuració del sistema aeroportuari espanyol i ha assegurat que de moment “s'estan complint tots els passos” previstos per privatitzar el 49% del gestor aeroportuari Aena, i ha remarcat “la importància” del preacord aconseguir amb els sindicats per desconvocar la vaga de 22 dies que volien portar a terme els treballadors de la companyia.

El ministre ha recalcat que el govern espanyol “seguirà apostant” per l'interès general de l'Estat i continuarà amb el procés de liberalització de la gestió de les torres de control. De fet, el termini de sol·licitud per concórrer a la primera fase d'aquest procés, a la que està previst que es presentin les empreses Ferrovial, ACS, Indra, FCC, Saerco i Gesnaer, acaba aquest dijous al migdia.

En aquest primer paquet, Foment adjudicarà la concessió de la navegació aèria de tretze aeroports, entre elsquals hi ha Sabadell, Eivissa, Alacant i València.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.