Infraestructures

infraestructures

Un altre tren descarrila a Sitges i en resulten afectats centenars de passatgers

L'accident, el segon d'un comboi de Rodalies en cinc dies, provoca dos ferits lleus

El maquinista explica als viatgers que hi havia un ferro a la via

Un tren de dos pisos de la línia R2 del servei de Rodalies de Renfe procedent de Sant Vicenç de Calders va descarrilar ahir quan es disposava a entrar a l'estació de Sitges. Els 400 passatgers es van haver de traslladar a peu per la via fins a l'estació, situada a 400 metres del lloc de l'accident, llevat de dues persones, que van resultar ferides lleument. Ja és el segon accident que es produeix a Rodalies en els darrers dies, després que un tren de la línia R4 va descarrilar dimecres a Vacarisses a causa d'una esllavissada provocada per les fortes pluges.

L'accident d'ahir es va produir minuts abans de les set de la tarda i va fer descarrilar quatre dels sis vagons del tren, que feia el trajecte entre Sant Vicenç de Calders i l'Estació de França. Adif va mobilitzar tècnics de circulació, seguretat i infraestructura i els passatgers van haver de caminar fins a l'estació acompanyats del maquinista, el personal de Renfe i agents de la policia local. Cap a les vuit del vespre, els viatgers van poder continuar fins a la seva destinació o bé en un únic tren operatiu o bé en autocars.

El descarrilament va obligar a suspendre la circulació de trens entre Sitges i Vilanova i la Geltrú i, per poder garantir la mobilitat dels usuaris, Renfe va activar un pla alternatiu per carretera entre aquestes estacions. En total, s'han mobilitzat 50 autocars i 20 persones d'informació i d'atenció al client. Els trens regionals i de llarga distància circulen desviats per Vilafranca del Penedès. D'altra banda, la direcció general de Protecció Civil va activar durant dues hores el pla per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat) i els ferits van ser atesos pel Servei d'Emergències Mèdiques. Per retirar el comboi afectat i restablir la circulació ferroviària s'han mobilitzat dos trens taller –procedents de Barcelona i Tarragona–, maquinària específica d'infraestructura i tècnics especialitzats.

Adif ha obert una investigació per determinar les causes del descarrilament en què no descarten la hipòtesi del sabotatge. De fet, un passatger va explicar a aquest diari que el maquinista els va dir que l'accident s'havia produït perquè hi havia un ferro a la via. El conseller de Territori, Lluís Recoder, va dir que el govern exigirà a Adif la revisió de les línies de Rodalies, ja que dos descarrilaments en una setmana “indiquen que les instal·lacions no estan en un estat òptim”.

LES XIFRES

50
Autocars
i 20 persones d'informació són els que Renfe ha mobilitzat per dur a terme el pla alternatiu per carretera.
400
Són els passatgers
que anaven en tren en el moment en què es va produir aquest segon descarrilament.
2
Persones
són les que van resultar ferides lleument. També es va produir algun atac d'ansietat entre els viatgers


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.