Societat

Els trens de la R2 ja circulen per una sola via entre Vilanova i la Geltrú i Sitges

El restabliment total de la via es preveu sigui aquesta mateixa tarda, segons informa ara Renfe en un comunicat

Una barra de ferro al mig de la via, probable causa del descarrilament

Aquest dilluns al migdia es podrà restablir per una de les vies la circulació ferroviària entre Sitges i Vilanova i la Geltrú. El restabliment total de les vies es preveu pugui fer-se realitat a partir de les 19h, segons informa Renfe en un comunicat.

El restabliment parcial d'aquest migdia permetrà recuperar la circulació ferroviària a la R2 de Rodalies després del descarrilament aquest diumenge d'un tren amb 400 passatgers. Amb tot, la circulació tindrà una limitació de capacitat a la línia, és a dir, que només circularan dos trens per hora i sentit -amb parada a totes les estacions- entre Sitges i Sant Vicenç de Calders.

L'estimació que han fet els tècnics d'Adif i Renfe desplaçats al punt de la incidència té en compte l'avanç de les operacions per encarrilar i apartar el tren, que han finalitzat a les 11.30 hores, i les reparacions necessàries a la infraestructura.

La causa


Una de les línies d'investigació en què s'està treballant es basa en la comunicació que va fer el maquinista del tren al Control de Trànsit Centralitzat (CTC), manifestant que havia topat amb un obstacle a l'alçada del punt quilomètric 638/680, a uns 4 quilòmetres del punt on va descarrilar, el que situaria l'origen d'aquest incident en causes alienes a l'explotació ferroviària.

Aquest objecte, una barra de ferro de 35 cm, ha estat trobat aquest matí pels tècnics. De forma immediata, s'ha donat avís als Mossos d'Esquadra per recollir indicis que permetin comprovar la seva possible relació amb els fets, i presentar la corresponent denuncia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.