Festes populars i fires

CASTELLÓ (Plana Alta)

Romeria de les Canyes

Milers de canyes símbol de festa

La substanciació de la romeria s'inicia a partir de les 6.30 hores de diumenge, amb el volteig de la campana major del Fadrí (torre civil que marca les festes de la vila) i senyal de l'inici de la marxa cap a l'Ermitori de la Magdalena, lloc on se situen els orígens de l'actual ciutat.

Però, en realitat, Castelló de la Plana comença les seues festes anuals un dia abans, amb la tradicional i clàssica Cavalcada del Pregó, en què participen un nombrós grup de pobles, viles i ciutats d'aquesta demarcació, formant una colorista i folklòrica rua.

A partir de la romeria, l'activitat festiva que convoca milers de persones de la vila i de gran nombre de pobles dels voltants, s'obre el parèntesi festiu anual, que ha de portar els castelloners i castelloneres a mil i un indrets diferents, que van des de l'homenatge al rei Jaume I fins al festival de bandes de música de festa, l'Animalàrius de Primavera, el festival de pirotècnia o la fira alternativa.

No obstant això, en la nit de diumenge, i una vegada retornats de la romeria, s'hi realitza la passejada de les Gaiates, consistent a mostrar els monuments de llum, sense foc ni flama, que cada sector ha preparat amb dedicació per recordar aquells fanals que van enllumenar la baixada dels primers pobladors a la plana. La Mostra de Música local tanca la jornada festiva de la Romeria de les Canyes.

Diumenge 27 de març. Des de la plaça del Mercat fins a l'Ermitori de la Magdalena.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.