Societat

premià de mar

Les jornades del vi DO Alella s'expandeixen

Per primer cop hi participen municipis de fora del seu territori

Les jornades gastronòmiques del vi de la DO Alella, que arriben a la seva sisena edició, les organitza des d'aquest any el consorci creat recentment al Baix Maresme, que ha fet una aposta per la qualitat. En aquest sentit, ha comptat amb els serveis de la sommelier Rosa Vila, que s'ha encarregat d'homogeneïtzar l'oferta gastronòmica i procurar per uns bons maridatges dels productes de la terra amb els vins de la DO. Les jornades comencen avui i s'allarguen fins al proper 10 d'abril. Hi participen fins a 54 restaurants –tres menys que l'any passat– de catorze municipis. Tots ells presenten menús variats on el vi té una importància cabdal tant a la copa, com també, en algunes ocasions, al plat. Una de les grans novetats, però, és la participació de municipis de fora del territori de la DO, com són Vilassar de Mar i Pineda de Mar. “Aquest podria ser l'embrió d'una futura xarxa de restaurants de la DO Alella”, va explicar ahir el president del consorci de la DO i alcalde d'Alella, Andreu Francisco (ERC-LG).

L'acte va servir també per la signatura d'un conveni per a la promoció del vi local a les comarques del Maresme i del Vallès Oriental. L'alcalde de Calella i president del consorci Costa Barcelona - Maresme, Josep Maria Juhé (PSC), va explicar que “fins ara ens hem centrat en un turisme de sol i platja i ens comencem a adonar del potencial d'altres propostes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.