Festes populars i fires

NAVARCLES (Bages)

IX Fira de l'Abat, Monacàlia

Cada cop més monacal

Fa mil anys es va fundar el monestir de Sant Benet de Bages i Navarcles sempre ha viscut a la seva ombra. Durant segles, el monestir era el senyor espiritual i feudal dels navarclins: nomenava el rector i el batlle, donava feina a la gent del poble i aportava cultura; els navarclins, però, havien de pagar cada any delmes i censos...

La novena edició de la Fira de l'Abat, Monacàlia, retornarà Navarcles a aquella situació de dependència històrica envers el monestir amb espectacles que recreen les escenes de la vida quotidiana dels segles X i XI, espais temàtics, artesania, comerç i gastronomia de l'època. La representació d'un cobrament de censos, el casament dels nobles Sal·la i Ricardis –fundadors del monestir– i l'ofrena de les relíquies, entre altres representacions, ajudaran a traslladar-nos a aquells primers anys d'existència compartida entre el poble i el monestir de Sant Benet. Restaurat de bell nou, el monestir torna a influir en la vila del Bages com ho havia fet segles enrere.

Carrers engalanats i una fira de productes i oficis artesanals situada al nucli antic del poble constituiran novament l'espai físic d'aquesta fira, que inclou la VI Trobada d'Autocaravanes a la pista d'atletisme i la Trobada de la Catalunya Central de Col·leccionistes de Plaques de Cava a la plaça Vella.

9 i 10 d'abril. Per les places i carrers del centre, en horari de matí i tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.