Societat

La contra

Una altra manera de criar

Obren el primer espai de criança natural al Maresme, que pretén oferir serveis i eines des de l'embaràs fins als dos anys de vida del nadó per estrènyer els vincles afectius

Tenir un fill és una de les experiències més importants a la vida i, en especial, el període que comprèn des de l'embaràs fins als primers anys de vida del nadó. De fet, cada cop són més les famílies que aposten per reforçar aquest període d'una manera més natural. Conscient d'aquesta necessitat, fa poques setmanes que Núria Alsina va decidir obrir l'espai Mima'm a Sant Andreu de Llavaneres, el primer centre d'aquestes característiques que hi ha al Maresme. Des d'aquí s'ofereix acompanyament, a través de diverses activitats, durant l'embaràs, el part i tot el procés de desenvolupament del nadó fins als dos anys de vida. Les activitats volen posar l'accent en el fet de reforçar i potenciar els vincles afectius entre els pares i el fill. “Provinc del món de l'ensenyament i em vaig adonar que les famílies primerenques tenen molts dubtes”, va explicar Alsina en referència al motiu pel qual va decidir obrir el negoci.

Cursos i activitats com ara tallers de massatge infantil, grups d'embaràs i grups de criança, entre altres, formen part d'aquest ampli ventall de propostes i serveis que tenen vocació integral.“Es vol oferir un acompanyament emocional i logístic durant tot el procés, sempre fet a mida dels clients”, va comentar la directora del centre, que va destacar que, de moment, els serveis que tenen més èxit són el taller de massatge infantil i el de portanadons.“Sempre es treballa en grups reduïts perquè interessa donar qualitat i atenció”, va indicar Alsina.

Però un dels serveis que més crida l'atenció és el que incorpora la Doula. Aquesta figura és una dona que acompanya els futurs pares durant l'embaràs, el part i el postpart. El seu objectiu és acompanyar i promoure el benestar de la mare, el nadó i la nova família. Tot i això, s'ha de precisar que la Doula no interfereix en el criteri, actuació o diagnòstic dels professionals de la sanitat i deriva sempre cap als metges qualsevol problema de salut, si n'apareix algun, ja que no té potestat per actuar en aquest àmbit. Entre altres funcions, el seu paper consisteix a fer trobades amb els progenitors per tal d'iniciar una relació de confiança. “Cada vegada hi ha més consciència de tot el procés de l'embaràs, i aquesta figura crec que anirà per bé”, va manifestar Alsina, que va recordar que en alguns països de l'Europa del nord, aquest servei està pagat per l'Estat. Tot i que l'espai Mima'm acaba d'obrir les portes, les primeres usuàries ja n'han fet una valoració. “Amb el primer fill els pares anem una mica desorientats, i això ajuda”, va explicar una de les mares que participen al taller de massatge. “Podem compartir experiències i potenciar el contacte amb els nostres nadons”, va opinar una altra usuària. “Aquest servei trenca tòpics i tabús, i en surto molt contenta”, va reblar una altra mare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La 8a edició de l’Amb So de Cobla de Palamós tanca amb 6.000 espectadors

PALAMÓS
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona