Societat

Denuncien fuites d'aigua en el nucli del reactor de Cofrents

La Plataforma 'Tanquem Cofrents' ha denunciat que hi ha fuites de 4.000 litres d'aigua refrigerant per dia

Exigeix el “tancament immediat i definitiu” de la central nuclear

La Plataforma 'Tanquem Cofrents' ha denunciat que hi ha fuites de 4.000 litres d'aigua refrigerant per dia en el nucli del reactor nuclear de la central de Cofrents, la causa de la qual és desconeguda per la direcció de la nuclear, i ha exigit el seu “tancament immediat i definitiu”.

En un comunicat, aquesta organització ha assenyalat que persisteixen les fuites en els aparells hidràulics que accionen les barres de control de Cofrents, malgrat que tots aquests van ser substituïts en les recarregues del 2005 i 2007.

Segons l'acta d'inspecció del CSN expedida l'11 de març del 2011 i que està penjada en la pàgina web del Consell, signada pels inspectors residents del CSN en la pròpia central i corresponent al període entre l' 1 d'octubre i el 31 de desembre de 2010, es constata una fuita d'aigua refrigerant en el pou sec.

Aquest treball va ser qualificat pel consell de Seguretat Nuclear (CSN) com de “gran envergadura” i “tecnològicament avançat”, segons recorda la Plataforma, que afirma que aquest fet “demostra que la corrosió inter granular de l'atuell del reactor segueix viva”.

La plataforma “Tanquem Cofrents”, que integra a organitzacions ecologistes, sindicats i altres organitzacions cíviques, ha assenyalat que les fugides de l'atuell del reactor de Cofrents cauen en el pou sec, una zona situada sota aquest atuell.

“Malgrat la gravetat del problema, i que la direcció de la central reconeix que no sap com és la seva causa, aquesta ha seguit funcionant a plena potència, el que demostra que la direcció de la central segueix mantenint una política de posar la producció elèctrica i els beneficis econòmics per davant de la seguretat dels seus treballadors i de la població en general”, segons la Plataforma.

Malgrat que encara que el CSN “menysvalora la importància d'aquestes fuites, avaluades en 4.000 litres per dia al final de l'any 2010, a causa de la dilució, baixa activitat radioactiva i tendència estabilitzada, en la nostra opinió aquest fet ve a demostrar que el procés de corrosió segueix endavant”.

A més, han mostrat la seva sorpresa perquè l'acta d'inspecció és d'“un dia posterior a l'aprovació de la pròrroga del funcionament a la CN Cofrents durant 10 anys més per part del titular del Ministeri d'Indústria”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.