Societat

Sant Carles de la Ràpita

Queixes pel trasllat de la parada d'autobús

L'han posada a pocs metres del col·legi Sagrada Família, fet que ha indignat els pares, que consideren que és un perill per a la seguretat viària dels seus fills i provoca caos en les hores punta

La nova ubicació de la parada regular d'autobusos de la Ràpita no ha agradat gens a l'associació de mares i pares (AMPA) del col·legi privat Sagrada Família. El govern municipal, de mutu acord amb l'empresa d'autobusos Hife i la direcció general de Ports i Transports, ha decidit traslladar la parada des de davant del camp de futbol fins a la plaça Carles III a pocs metres de l'entrada d'aquest col·legi, on hi ha matriculats uns 300 alumnes, i els pares consideren que aquesta ubicació representa un perill per a la seguretat viària de la zona escolar i a més denuncien que en hores punta, quan els xiquets entren i surten del col·legi, es produeix un important caos circulatori. “Ha sigut una decisió unilateral de l'alcalde, que l'ha pres sense escoltar ningú”, manifestava el portaveu de l'AMPA, Ximo Elies. Tot i això, els pares descarten de moment organitzar cap tipus de mobilitzacions. “Esperarem fins després de les eleccions ja que tots els grups polítics de l'oposició [CiU, ERC i PP] tenen al programa treure la parada de davant del col·legi”, argumentava Elies. Des de la direcció del centre no han volgut fer declaracions sobre el tema.

“El govern local ens guiem pels interessos generals del poble i no pels interessos particulars d'un centre”, manifestava, per la seua banda, l'alcalde, Miquel Alonso (PSC), tot assenyalant que el consistori té dos informes externs que certifiquen que la millor ubicació de la parada és la plaça Carles III. “No representa cap perill per a la seguretat de ningú i l'hem posat a la part de la plaça que és més ampla, així els autobusos quan paren no entorpeixen el trànsit”, va afirmar Alonso, que assegura que fins ara els autobusos han estat passant per davant de l'institut, del CAP i del col·legi Carles III, on l'afluència d'alumnes i de gent és molt més gran.

Parada provisional al camp de futbol

La parada principal d'autobusos de la Ràpita sempre havia estat a la plaça Carles III, però després de la remodelació d'aquesta plaça fa uns deu anys la parada es va traslladar a l'avinguda dels Esports. En aquesta legislatura s'ha reformat aquesta avinguda, fet que va obligar a traslladar provisionalment la parada al costat del camp de futbol de la Devesa, una zona bastant allunyada del centre. A més la instal·lació de rotondes a l'avinguda dels Esports fa inviable que la parada torne on estava, per això el consistori ha volgut recuperar la parada de la plaça Carles III. Cada dia paren a la Ràpita una setantena d'autobusos, uns quatre cada hora des de les 6 del matí fins a les 10 de la nit. A banda de la plaça Carles III també tenen parada als carrers Sant Josep i Sant Isidre i la zona de les Delícies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.