Societat

vilafranca del penedès

El govern donarà suport a l'escola del vi de Vilafranca

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, es compromet a col·laborar en l'escola de negocis del vi al Penedès

Diu que fa mesos que coneix el projecte universitari i que és bo per al país

El projecte de la futura escola universitària dels negocis del vi que l'Ajuntament de Vilafranca vol impulsar juntament amb els empresaris del sector i la Universitat de Vic tindrà el suport de la Generalitat. Ho va assegurar ahir el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, abans de reunir-se amb els representants del sector. Pelegrí creu que un projecte de l'envergadura que preveu l'Ajuntament de Vilafranca, amb projecció exterior per a Catalunya, té tot el sentit en mig d'una Denominació d'Origen com el Penedès. El conseller va explicar que coneix el projecte des de fa mesos i que té la intenció de garantir el suport que l'Ajuntament demani perquè l'escola universitària sigui una realitat. D'aquesta manera, Pelegrí va esvair alguns dubtes apareguts després que s'ha conegut l'interès de dues DO més (una de les comarques de Barcelona i una altra de la demarcació de Tarragona) per tirar endavant projectes universitaris similars.

Pelegrí va visitar Vilafranca amb motiu de les Fires de Maig i es va reunir amb els representants del sector vitivinícola del Penedès. Davant d'ells el conseller va assegurar que el govern de CiU s'està movent en l'àmbit europeu per intentar que la nova política agrària garanteixi negociacions més justes entre pagesos i elaboradors a l'hora de pactar els preus del raïm. Pelegrí considera que no es poden permetre continuar amb la situació actual perquè això condueix a la desaparició de la pagesia.

El conseller d'Agricultura va parlar amb representants d'Unió de Pagesos, empresaris del sector i pagesos i productors de gall del Penedès i amb tots va coincidir amb la necessitat de preservar aquest sector no mitjançant la política de subvencions, sinó amb polítiques que incentivin projectes emprenedors. Segons ell, malgrat que el sector de la pagesia viu en una situació crítica des de fa anys i cobra el raïm per sota el preu de cost des de fa algunes temporades, tot indica que hi ha motius per ser optimista. Pelegrí va recordar els bons resultats d'exportació de cava de l'últim any, les bones crítiques que els vins del Penedès han tingut en les últimes campanyes i l'onada que porta el Penedès a esdevenir una zona de referència. I va acabar demanant als assistents que practiquin el consum patriòtic, comprant allò que els pagesos catalans produeixen a Catalunya.

LES FRASES

Catalunya necessita una escola de negocis del vi i Vilafranca té voluntat i capacitat per fer-la realitat
Josep Maria Pelegrí
conseller d'agricultura de la generalitat
L'impulsor del projecte, que és l'Ajuntament de Vilafranca, marcarà el pas de la col·laboració de la Generalitat
Hem de trobar instruments per garantir que no hi hagi injustícies al mercat de compra venda del raïm


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.