Societat

Les multes es disparen un 47% dos mesos després de l'eliminació de la zona 80

Les congestions han baixat un 13% mentre que el nombre de víctimes mortals i ferits greus ha disminuït un 30%

Joan Aregio fa una valoració positiva de la supressió d'aquest límit de velocitat

Les multes s'han disparat un 47% a l'antiga zona 80 durant els dos primers mesos després de l'eliminació d'aquest límit de la velocitat als accessos a Barcelona, segons ha anunciat el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio.

En roda de premsa, Aregio ha explicat que entre el gener i el febrer d'aquest any –quan encara estava vigent el límit de 80 quilòmetres per hora– es van iniciar un total de 7.079 expedients sancionadors, mentre que entre el març i l'abril –una vegada suprimida la limitació–, les multes s'han disparat un 47% i han arribat a les 10.434.

Aregio ha assenyalat que un dels factors que explica aquest augment de les sancions és que, amb l'anterior conseller Joan Saura, impulsor de la limitació a 80, es va donar un marge de “permissivitat” més ampli a l'hora de no sancionar els infractors a la zona 80.

El responsable de Trànsit ha fet un balanç altament positiu de l'eliminació de la zona 80 i ha remarcat que, en dos mesos, les congestions s'han reduït un 13% i el nombre de víctimes mortals i ferits greus ha baixat un 30%. “No ha passat cap circumstància de les que es deien. No hem tingut ni més accidents ni més cues”, ha indicat Aregio.

El director de Trànsit ha volgut recordar que les dades només es refereixen a dos mesos, “un període curt” i que caldrà contrastar-les a finals d'agost, sis mesos després de l'adaptació de les vies a les noves velocitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.