Desmunten el monument als defensors de Girona de la plaça Independència per restaurar-lo

L'operació s'emmarca en les obres de reforma global de Sant Agustí

Una gran grua es va encarregar ahir al migdia de desmuntar, peça per peça, el monument en homenatge als setges napoleònics dels anys 1808 i 1809. L'estàtua amb les tres figures d'uns 600 quilos de pes va ser la primera part que es va desmuntar. També es va treure la pedra que aguanta el monument, ja que en el projecte de la plaça es preveu treure una de les pedres actuals de la base. Amb les obres es preveu crear un jardinet al voltant de l'escultura i treure els escalons, com van demanar els veïns.

No és Álvarez de Castro

Popularment, la figura del general del monument s'ha atribuït a Álvarez de Castro, defensor de la ciutat gironina, però en realitat es tracta del general Palafox. L'autor de l'obra, Antoni Parera, va fer el monument en una estada a Roma i becat per l'Ajuntament de Saragossa, ciutat que Palafox va defensar. La ciutat aragonesa va rebutjar finalment el monument, que es va inaugurar a Girona per les Fires de l'any 1894, quinze anys abans que es complís el centenari dels setges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.