La contraportada
L'Empordà inèdit
És la nova campanya que, per primer cop, ofereixen restaurants de l'Alt i el Baix Empordà, impulsada per Cuina de l'Empordanet i Damm, i que és un dinar d'estiu amb cervesa
Un total de 38 restaurants de l'Alt i el Baix Empordà s'han unit per tirar endavant una nova campanya gastronòmica que comença avui i es mantindrà fins a final de juliol. És un cas inèdit. Però no només pel fet que és la primera vegada que restaurants de l'Empordà s'uneixen en una fita, quan actualment es tendeix a fer-ho a escala municipal o amb pobles de l'entorn o d'una comarca, com a màxim, sinó que la clau de volta d'aquesta campanya no és altra que la singular cervesa de la casa Damm Inèdit, creada, entre altres autors, pel cuiner internacional Ferran Adrià, per acompanyar un àpat.
Darrere els restaurants hi ha l'associació Cuina de l'Empordanet, que aplega restaurants del Baix Empordà, però davant la nova iniciativa d'oferir dinars d'estiu amb cervesa, s'ha decidit ampliar-la a tot l'Empordà i mirant de cobrir les millores terrasses de totes les cales i platges de la Costa Brava. El president de l'associació, Joan Cuadrat, va explicar ahir, durant la presentació oficial de la campanya, que es va fer a l'hotel Casamar de Llafranc, que el producte líquid que acompanya l'àpat “compleix les exigències de qualitat de la campanya”.
El menú de tots els establiments té com a fil conductor la cervesa Inèdit i el seu entorn, tot i que cada establiment el vesteix amb les seves creacions culinàries. Així els entrants tenen com a base amanides i verdures; el plat principal, mar i muntanya, carn, peix i verdures, i de postres, fruita natural o gelat. Un menú fresc i estiuenc que s'ofereix com a dinar, en un intent de reincentivar aquest àpat, que ha anat a menys, i més ara en època de crisi econòmica. El preu del menú oscil·la entre els 24 i els 36 euros. “És la cuina de sempre, però experimentada amb cervesa”, va dir Martí Sabrià, gerent del grup Costa Brava Centre Hotels, conscient que la nova campanya pot donar un nou impuls als àpats del migdia.
Els restaurants implicats en aquest nou projecte gastronòmic cultural són: Els Pescadors de Llançà, Ca l'Herminda del Port de la Selva, Can Rafa de Cadaqués, Almadrava i La Cuina d'en Norat de Roses, hotel Empordà de Figueres, Mas Pau d'Avinyonet, El Molí de Ponts de Molins, El Molí de l'Escala, El Roser 2 i Ca la Neus de l'Escala, La Plaça de Madremanya, El Fort d'Ullastret, Cal Tet de l'Estartit, Portal de Mar i Picasso de Torroella de Montgrí, La Costa i Sa Punta de Pals, Mas de Torrent de Torrent, Sa Tuna i Aiguablava de Begur, La Xicra, hotel Tamariu, Casamar i Sa Jambina de Palafrugell, hostal La Fosca, Mas dels Arcs, La Gamba i El Celler de la Planassa de Palamós, Guillermo de Sant Antoni de Calonge, Aradi i Sa Cova de Platja d'Aro, Cal Salvi i El Cau del Pescador de Sant Feliu de Guíxols, Les Panolles de Santa Cristina d'Aro i Els Tinars de Llagostera.