Societat

gastronomia

Varadero, cuina tradicional a la Ràpita

Ramon Reverter ha dedicat tota la seva vida a la professió hostalera. Oriünd d'Alcanar, el seu aprenentatge es va desenvolupar, durant la dècada dels setanta, als restaurants de Sant Carles de la Ràpita Miami i Varadero, dels germans Pons, Joan i Josep Maria, respectivament. El 1989 va començar la seva etapa com a empresari amb un restaurant també a la Ràpita i després de la mort de Josep M. Pons, el 1999, va decidir quedar-se el Varadero per continuar la positiva tasca que aquest acreditat establiment tenia des de la seva creació l'any 1986. Amb el suport de la seva esposa, Àngels Canalda, ha aconseguit que el Varadero continuï, al llarg dels anys, essent un dels restaurants més recomanables de les comarques tarragonines del sud.

La cuina del restaurant, a mans del xef Ramon Reverter, ofereix com sempre plats mariners tradicionals de la comarca, amb peix i marisc que compra a dues passes de l'establiment, que és on queda la llotja. Entre les especialitats de la casa hi ha les picadetes, d'entrada, que poden consistir en els tradicionals llagostins de Sant Carles de la Ràpita (22 €), escamarlans a la planxa obert pels mig, sepionets, cloïsses, navalles, etc. Ja com a plats forts, cal esmentar l'arròs “tot pelat” (13,50), el suquet de peix amb patates (20) i els calamarsons amb ametlla (18), entre d'altres. A l'hora de les postres, podem triar entre el bescuit glacé amb xocolata desfeta (4,50), la macedònia de fruits naturals (5,50), la crep a la catalana flamejada (6)... Unes altres opcions per al comensal són el menú degustació (49,5 euros) o un menú per 16 euros.

El restaurant, situat davant del port, té un ampli i lluminós menjador, de decoració moderna i elegant, de línia clàssica, amb grans finestres. El servei, dirigit per l'Àngels, és atent i amable.

El celler, amb unes 70 varietats de vins i caves, és a cura del propietari de l'establiment, Ramon Reverter. Com a vi de la casa se serveix el Vall de Vinyes (D.O. Terra Alta) (8,00 euros).

Gaudint d'unes bones vistes, al Varadero podem assaborir la bona cuina tradicional del delta de l'Ebre, un una excel·lent matèria prima, ben elaborada i protagonitzada pel peix i el marisc de la zona.

Adreça:
Av. Constitució, 1. 43540 Sant Carles de la Ràpita
Telèfon:
977 74 10 01 i 977 74 15 45.
Horari:
de 13 a 16.30h i de 20.30 a 23h. Obert tots els dies excepte per vacances, del 22 de desembre al 3 de febrer.
Serveis:
Disposa d'aire condicionat, aparcament, terrassa i salons privats per a banquets i celebracions.
Targes:
American Express, 4B, Diners, Master Card i Visa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.