Societat

Primeres retencions a l'operació tornada de Sant Joan

L'AP-7 sud i les vies de sortida de la Costa Daurada són les que registren més trams de congestió

Els 86% dels 330.000 vehicles que van sortir dijous de l'àrea de Barcelona tornen abans de les nou del vespre

L'operació tornada d'aquest diumenge ha estat tranquil·la i sense incidents destacables a les carreteres. El 86% dels desplaçaments previstos han tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona abans de les nou del vespre. A diferència del passat dijous, quan la sortida de 330.000 vehicles de l'àrea de Barcelona a la mateixa franja horària va provocar cues quilomètriques a la xarxa viària, el retorn s'ha fet de manera més esglaonada i a quarts de sis de la tarda ja ho havien fet el 40% dels cotxes estimats.

Més retencions al sud

Això no obstant, s'han produït algunes retencions, sobretot a les comarques costaneres del sud de Catalunya, però de longitud i durada molt inferiors als del dijous.

Aquesta situació ja s'ha començat a notar a quarts de sis de la tarda a l'N-340 a l'altura del Vendrell en direcció Barcelona. Poc abans de les vuit de la tarda, en el tram entre Torredembarra i la capital del Baix Penedès s'hi han produït vuit quilòmetres de retencions.

A les comarques de Barcelona les primeres complicacions han començat a la C-230 a Sant Boi del Llobregat cap a la capital catalana (4 km) i a l'AP-7 a la Roca del Vallès (4 km) en sentit Barcelona.

Unes dues hores més tard han continuat els problemes a l'AP-7, en aquest cas amb 7 quilòmetres de circulació lenta a l'altura de Gelida i amb 3 quilòmetres de congestió a Vilafranca del Penedès. En paral·lel, s'han registrat 6 quilòmetres de circulació lenta i aturades a la C-32, a Sitges.

Pel que fa a les vies que connecten la Costa Brava, a la C-65 al vespre hi havia dos quilòmetres d'aturades a Llagostera i a la C-35 hi ha tres quilòmetres de cua a Vidreres. A primera hora de la tarda també s'han registrat tres quilòmetres de lentitud a Maçanet de la Selva per accedir a l'AP-7. A la C-230 a Platja d'Aro, en direcció a Llagostera, també s'han produït cinc quilòmetres de retencions cap a quarts de sis de la tarda.

El dispositiu especial del Servei Català de Trànsit (SCT) va començar dijous a les tres del migdia i acaba a la mitjanit del diumenge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.