Salut

terrassa

El comitè del CST només negociarà la retallada si es garanteix que serà l'última

Exigeixen a direcció i Catsalut que s'hi comprometin per escrit

Dilluns demanaran a l'alcalde més accions i implicació per evitar l'ERO

Comitè i direcció del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) mantenen el seu pols i posicions enrocades davant les retallades proposades per l'empresa per reduir més de tres milions del pressupost. En una nova reunió que van mantenir ahir, la direcció segueix advertint que si no s'asseuen a negociar hauran de fer una expedient de regulació d'ocupació (ERO) que pot suposar acomiadar unes 157 persones, mentre que el comitè recorda que té un mandat molt clar dels treballadors, votat en referèndum amb un 79% de vots, de no negociar res si no és que tant la direcció com Catsalut donen un document per escrit en què es garanteixi “que les retallades s'acabaran aquí”, van explicar fonts del comitè. Unes garanties que la direcció del centre no pot donar i que, per tant, deixa la situació en un atzucac. “No podem donar-los un xec en blanc”, asseguren des del comitè, admetent que se'ls ha donat més documentació financera, com volien, però retreuen que “hi ha incongruències econòmiques i balls de xifres que no concorden”.

Dilluns a la tarda una representació del comitè es reunirà amb l'alcalde, Pere Navarro, per demanar-li més implicació com a vicepresident del CST, que vagi més enllà del vot contrari a les retallades fet en el consell de govern. “És igual de servei públic que un carrer de la ciutat” i, per tant, li reclamen que actuï en conseqüència per garantir la qualitat.

En paral·lel continuen les protestes contra les retallades com la que es va fer en cotxe ahir a la tarda des de l'hospital, passant per la Mútua de Terrassa i els diferents CAP on també tindran afectacions les retallades.

Contra l'ERO de Mútua

La junta de govern del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya també es va posicionar ahir contra l'ERO anunciat a Mútua de Terrassa que afectarà 884 persones, de les quals 51 seran fisioterapeutes. Creuen que s'ha “traspassat la línia vermella de la seguretat sanitària”, demanen que això es reconsideri i que el Departament de Salut i Catsalut garanteixin que els serveis afectats quedaran assegurats.

A més, volen que es garanteixi una sortida professional digna als fisioterapeutes afectats.

També hi ha protestes a Montcada

Les protestes contra les retallades sanitàries s'estenen com una taca d'oli a la comarca. A banda de la de Viladecavalls, dimecres també es va fer una concentració davant del CAP de Montcada, a la plaça Lluís Companys, convocada per la federació de veïns i en la que hi va participar l'alcaldessa, Maria Elena Pérez, i membres del govern. El motiu és que CatSalut ha comunicat que a partir del 18 de juliol es tancarà el servei d'urgències de vuit del vespre a vuit del matí i la població, per ser atesa, s'haurà de desplaçar al CAP Cerdanyola-Ripollet. Tots els partits van consensuar una carta dirigida al conseller Boi Ruiz perquè reconsideri aquesta decisió, a més d'oferir-se per buscar conjuntament solucions alternatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.