Societat

El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor lliura els premis Ahuir

Ha fet la sisena edició dels Premis LGTB de L'Ahuir amb un nou format de sopar benèfic per a la recaptació de fons degut als retalls en subvencions que han patit aquest any

Tots els anys, el col·lectiu de lesbianes i gais de la safor fa entrega d'aquests premis simbòlics com a reconeixement a les persones o entitats que recolzen les reivindicacions del col·lectiu LGTB i que treballen per la normalització de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. Aquest any, dedicat per totes les entitats de la Federació Estatal, a la lluita contra la Sida i a la solidaritat amb les persones seropositives, els premis han estat orientats també a persones i entitats que la recolzen.

A l'acte han acudit el regidor de Juventud, Víctor Soler, els regidors socialistes Vicent Mascarell, Liduvina Gil i Diana Morant, i del Bloc-Verds-Compromís els edils Josep Miquel Moya i Facund Puig, i la secretària del grup municipal Lorena Milvaques. També van acudir Fran Ferri, diputat de Compromís a Les Corts Valencianes i l'alcalde de Potries, Juanfer Monzón.

El primer premi, suport social, va recaure en l'equip del Dr. Carlos Tornero, cap del departament de malalties infeccioses de l'hospital de Gandia i promotor dels serveis de prova ràpida del VIH i Hepatitis C per a LGTB, que es realitza en la seu del col·lectiu a càrrec de personal sanitari.

El segon premi, Iniciativa, estava destinat a l'èquip tècnic del Centre de recursos i informació Juvenil de Gandia, pel recolzament a les activitats de prevenció, així com la col·laboració al programa de xerrades als instituts.

A continuació es va donar el premi Visibilitat Lèsbica a Desirée Chacón Ríos, secretària general de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals.

L'últim premi positiu va ser el premi voluntariat, atorgat a Jose Carlos Alpusig, més conegut com a Charli, que ha estat col·laborant amb el col·lectiu durant més de 4 anys de manera espontània, sense tindre cap càrrec ni responsabilitat, però amb constància i determinació, realitzant tasques de voluntariat en infinitat d'activitats.

Per últim, es va donar el contrapremi, que aquest any no responia a un cas d'homofòbia, transfòbia o bifòbia sino a un retrocés en la promoció de la salut sexual i la prevenció de VIH i altres ITS. El contrapremi se li va donar a la Conselleria d'Educació de la Comunitat Valenciana per suspendre el Programa d'Intervenció en Educació Sexual i no promoure l'educació sexual científica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’alcaldessa agraeix la paciència dels veïns per la falta d’aigua

EL PORT DE LA SELVA
Societat

Ciutat Vella blinda fins el 2028 la prohibició de rutes de consum d’alcohol

Barcelona
Societat

Mor l’historiador i arqueòleg mallorquí, Guillem Rosselló Bordoy

societat

El servei de dutxes socials i canvi de roba atén un 23,7% més d'usuaris

Manresa
medi ambient

Recorden la prohibició de banyar-se en rius, rieres i gorgs al Montseny per protegir els amfibis

Montseny
medi ambient

Els reusencs identifiquen fins a 102 espècies d’animals i plantes

reus

L’EMD aprova un Pla de Sanejament Financer fins el 2027

L’ESTARTIT
Seguretat

Barcelona incorpora un centenar de nous agents de la Guàrdia Urbana

Barcelona
societat

Acaben les obres del barranc del Llop d’Alcanar per afrontar millor els aiguats

Alcanar