Salut

valls

sanitat

Joaquim Pellejà i Anton Benet es fan càrrec de la direcció del Pius Hospital

L'alcalde Albert Batet es posa al capdavant del centre com a president i afirma que caldrà buscar aliances estratègiques per fer fort el servei

Joaquim Pellejà, àmpliament conegut en la sanitat pública de les comarques tarragonines, va ser designat ahir gerent del Pius Hospital de Valls, en substitució de Julio García Prieto, que ocupa des de fa dos mesos la gerència de l'ICS al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. El canvi, que ja havia estat anunciat per l'alcalde de Valls, Albert Batet, abans de les eleccions, ha anat acompanyat del relleu del director mèdic, Sebastià Pallejà, que s'ha incorporat a l'hospital Verge de la Cinta i que ha estat substituït per Anton Benet, fins ara director mèdic a l'hospital Moisès Broggi.

Joaquim Pellejà, exdirector de l'ABS d'Alcover i que en els últims quatre anys havia exercit de director territorial de Salut, ja té definides algunes de les seves prioritats. “Hem de millorar la coordinació amb l'atenció primària i s'han d'establir aliances, perquè són la clau per poder millorar la qualitat”. Aquesta idea, que pretén donar més competències als metges de capçalera i de la qual ja havia donat pistes l'anterior director mèdic, es complementa amb una altra de més innovadora que és “l'atenció a la complexitat”, una fórmula concebuda per poder atendre específicament el pacient més fràgil: “Entre quatre-cents i cinc-cents pacients al nostre territori tenen deficiències greus de salut, i haurem de saber atendre aquests malalts per poder donar-los grans dosis de seguretat i qualitat de vida”, va indicar Joaquim Pellejà.

Joaquim Pellejà ha estat escollit personalment per l'alcalde de Valls, que ha definit el nou gerent com “un metge estimat a l'Alt Camp i la Conca de Barberà, idoni per millorar l'eficiència i l'eficàcia del Pius”. L'alcalde, que assumeix la presidència del Pius “perquè en aquest moment de crisi convé que l'Ajuntament s'hi posi al davant”, va anunciar ahir que les reunions del consell d'administració, que fins ara es feien cada dos mesos, passaran a ser mensuals. Romà Galimany (CiU), que ha exercit de president durant els últims anys, passa a ocupar la vicepresidència del consell d'administració, un òrgan que es completa amb els també convergents Cèsar Puig i Assumpció Casañas, i amb Josep Filella (PSC), Joan Guinovart (CUP), Joaquim Torres (ERC) i Albert Tejero (PP).

LA FRASE

Haurem d'aplicar l'atenció a la complexitat per atendre els pacients més fràgils
Joaquim Pellejà
GERENT DEL PIUS HOSPITAL DE VALLS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.