ENSENYAMENT
Rigau sosté que serà flexible amb els horaris dels menjadors escolars
La consellera d'Ensenyament avisa que els centres s'hauran d'anar acostumant a les mesures que cal aplicar per optimitzar recursos públics
Atès el problema organitzatiu que es pot plantejar als centres d'ensenyament arran de la reducció, a partir del curs vinent, de l'horari marc de menjador –el que s'aplica quan no hi ha acord en el consell escolar– de tres hores a dues hores i mitja, el Departament d'Ensenyament renunciarà a aplicar sistemàticament la normativa nova. La consellera Irene Rigau ho va anunciar ahir: “S'ha previst certa flexibilitat per tal que, depenent del nombre d'alumnes que s'hagin de quedar a dinar, es puguin fer els torns adequats a les instal·lacions”. “Hem establert, per tant, una flexibilitat horària que permeti crear franges diverses i que els centres que tinguin només un torn puguin fer l'espai més breu i que els que en tinguin tres puguin demanar, si cal, una excepció horària i acabar més tard”, va manifestar la titular de la conselleria, durant una visita a Sant Feliu de Pallerols. Rigau va emmarcar la reducció de l'horari del menjador, que ja ha provocat les queixes d'algunes AMPA, en un context de crisi. “Ens haurem d'anar acostumant a horaris diversos, dins d'una forquilla marc, que permeti optimitzar els recursos al màxim”. “El més important és oferir l'escolaritat a tothom i poder créixer en la franja de 16 a 18 anys” va assenyalar. “Tot i que estem en uns moments de restriccions, de gestió de l'austeritat, a Catalunya haurem fet créixer l'escolarització de 15.000 places noves per a P3 i 15.000 més per als alumnes de 16 a 18 anys”, va explicar. “Ha estat aquesta combinació horària que ens ha permès optimitzar recursos i oferir més escolaritat i més serveis amb l'esforç i el sacrifici que a vegades representa haver de canviar d'horaris i organitzacions”, va afegir-hi Rigau.
Es manté la partida
Rigau va dir que, tot i les restriccions, es mantindran les partides de menjador, un servei que garanteix un àpat diari a molta mainada, segons va subratllar. “El menjador escolar també té una dimensió social, que hem de continuar donant, sobretot en una època de crisi com aquesta”, va concloure.
LA FRASE
Les obres començades no perillen
La consellera d'Ensenyament va visitar ahir les obres d'ampliació de l'escola Rocalba, de Sant Feliu de Pallerols. Amb una inversió de prop de 3,5 milions d'euros, el projecte preveu un nou cos amb més aules i un gimnàs, entre altres dependències. De les 125 places que té actualment, l'escola passarà a disposar d'una capacitat per a 225 alumnes. Els treballs van començar a principis d'any i tenen un termini d'execució de dos anys. Ni aquesta ni les altres obres aprovades pel govern perillen i les que ja s'estan executant tenen garantit el calendari, igual que les que es considerin d'urgència. Amb tot, però, Rigau va avisar que les inversions que només estan programades és possible que es vagin fent a un ritme més lent del previst, per tal d'espaiar la despesa de la Generalitat.