Monogràfics

SANT POL DE MAR (Maresme)

Firamar i Festival d'Havaneres

Sempre a la vora del mar

A Sant Pol les cases miren al Mediterrani, molts dels seus habitants han estat mariners, pescadors o amb ocupacions vinculades a la pesca des de terra estant. El mar ha estat històricament el paisatge que més ha marcat la vila. Per això, passat l'equador de l'agost, i una setmana després de la Fira Alternativa, arriba Firamar, la mostra d'arts, oficis i motius mariners, que des de fa uns anys coincideix amb el Festival d'Havaneres.

Com a novetats, enguany la fira inclou un taller en què el visitant aprendrà a salar seitons (a les veles del Grup Llebeig), i hi serà present el bot salvavides de Calafell, una barca catalogada que data de mig any 1905. Aquest bot protagonitzarà diumenge una exhibició que tindrà com a públic preferent les barques dels pescadors professionals santpolencs, vingudes dels ports d'Arenys i Mataró. La darrera sortida del bot salvavides que es recorda es va produir el 20 de juny de 1954. Pel que fa al Festival d'Havaneres, que arriba a la novena edició, hi participaran Els Pescadors de l'Escala, Cubacant, Morralla i Port-bo. I per tercer any consecutiu, es durà a terme el concurs de composició d'havaneres Vila de Sant Pol.

20 i 21 d'agost. Al passeig de la Punta i platja dels Pescadors. Festival d'Havaneres: dissabte, a les 22 h, a la Punta.
i

DESTAQUEM

Dissabte, 20
9.30 h. Subhasta real de peix a la platja de les Barques
11.30 h. S'obre la fira. Parades a la plaça del Torrent Arrosser i el passeig de la Punta
22 h. Festival d'Havaneres i 3r Concurs de Composició d'Havaneres Vila de Sant Pol. A la plaça del Pou. Preu: 4 euros
Diumenge, 21
8.30 h. Demostració de pesca amb artó. Platja de les Barques
12 h. Exhibició del bot salvavides de Calafell a la platja de les Barques
19 h. Arribada del rei Neptú i cercavila fins a la plaça del Pou
21 h. A la pl. del Torrent Arrosser, mostra de cuina de plats tradicionals amb productes del mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.