Administracions

tarragonès

Estiu sense guinguetes a Torredembarra

L'Ajuntament no ha estat a temps de trobar un nou gestor per a aquest servei

Torredembarra s'ha quedat aquest estiu sense el servei de les tres guinguetes que cada any s'instal·laven a la platja de la Paella. L'Ajuntament no ha arribat a temps de trobar un nou concessionari per al servei després que es rescindís el contracte amb l'empresa que fins ara se n'havia encarregat, i que tenia adjudicat el servei fins al 2016. A final de la temporada passada, però, l'anterior concessionari no va pagar les taxes corresponents i ha hagut de deixar el servei. “No els sortia rendible”, reconeixia ahir el regidor de Platges, Pere Font.

El govern local va obrir abans de les eleccions municipals un concurs per trobar un nou concessionari, però el procés no es va tancar fins a final de juliol, i a la nova empresa guanyadora no els ha sortit a compte començar a treballar-hi. “Vam intentar que arribessin a un acord amb la propietària de les guinguetes, però no hi ha hagut sort”, va detallar Font.

A causa d'aquesta situació, els bars es començaran a desmuntar la setmana vinent, i l'Ajuntament ja pensa a obrir un nou concurs per l'estiu vinent. “Volem analitzar el tema a fons, i intentarem que Costes ens autoritzi obrir-les més temps els caps de setmana.”

El PSC de Mataró reclama bonificacions

A Mataró, les guinguetes sí que estan actives aquest estiu, però el mal temps durant el juliol no ha permès que facin tanta caixa com en anys anteriors. Per aquest motiu, el grup municipal del PSC ha entrat per registre una proposta perquè es tracti en el pròxim ple en què demana la bonificació del cost de la llicència que paguen aquests operadors a l'Ajuntament. Pels socialistes, “la instal·lació d'aquestes guinguetes comporta una important inversió als operadors” i “l'acció que aquestes guinguetes desenvolupen és molt important perquè aquesta zona sigui atractiva”. L'assumpte es tractarà al setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.