Societat

Desactivada l'alerta del Transcat per l'incendi d'un camió a l'AP7

El vehicle, amb productes corrosius, ha cremat a l'alçada de l'Ametlla de Mar

L'incident ha provocat cues de fins a quinze quilòmetres

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat a la fase d'alerta del Pla especial d'emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT).

L'alerta s'ha activat aquest matí, a les 08.30 hores, a conseqüència de l'incendi d'un camió de paqueteria, que transportava productes corrosius, a l'AP7, al quilòmetre 301, al seu pas pel municipi de l'Ametlla de Mar.

La desactivació s'ha fet un cop els Bombers de la Generalitat, que han treballat amb 11 dotacions, han extingit l'incendi i retirat tot el producte corrosiu. Els Bombers han emmagatzemat el producte corrosiu en una nau de l'Aldea, a l'espera que la Junta de Residus se'n faci càrrec de la seva retirada i posterior tractament. Pel que fa al camió sinistrat, una grua s'ha encarregat de la seva retirada de la via. En aquest incendi no s'ha registrat cap afectació personal.

Per la seva banda, pel que fa a l'afectació viària, el Servei Català de Trànsit informa que a les 06.00 h del matí l'incendi del camió ha provocat que es tallés l'autopista en sentit sud a l'Ametlla de Mar. Posteriorment s'han fet desviaments senyalitzats cap a la N-340, entre les 06.45 h i les 08.20 h, quan s'ha pogut obrir momentàniament la via per afavorir la descongestió.

A les 10.00 h, moment en què s'ha activat el carril en direcció València que els Mossos d'Esquadra (amb 7 patrulles desplaçades) han habilitat a la calçada en sentit contrari (transfer), cap a Barcelona, l'AP-7 s'ha tornat a tallar en sentit sud. Aquesta situació s'ha mantingut fins a les 13.35 h, quan s'ha pogut reobrir la via en sentit sud i s'ha retirat el transfer que s'havia habilitat a la calçada en sentit nord.

La incidència ha provocat una situació viària complicada amb retencions de 14 km en direcció València i de 15 km en direcció Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.