Medi ambient

vallès occidental

Fan reparar l'ecoparc de Vacarisses per la pudor

L'Agència de Residus detecta anomalies al centre inaugurat fa un any que ha de permetre tancar l'abocador

El centre de tractament de residus (CTR) comarcal de Vacarisses, que gestiona el Grup Hera on hi ha l'abocador de Coll Cardús, haurà d'aplicar mesures correctores per evitar els reiterats episodis de males olors que durant els últims mesos han denunciat els consistoris de Vacarisses i de Viladecavalls. L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha elaborat un informe arran d'una inspecció a la planta en què ha detectat anomalies en el funcionament, segons han informat fonts municipals. El consistori assegura que el 5 de juliol tècnics i regidors de Vacarisses ja havien constatat alguns d'aquests problemes i ho havien traslladat tant a l'ARC com als responsables de la gestió del centre.

En concret, l'informe de la inspecció de l'organisme dependent del govern de la Generalitat conclou que es treballa en més zones al descobert de les que estaven previstes dins del centre. En teoria, no hauria de treballar-se en una extensió superior als 4.000 metres quadrats a l'aire lliure, però en realitat es feia en una superfície de prop de 22.870 metres quadrats. Per aquest motiu es requereix a l'empresa cobrir amb terra tota la superfície fins a arribar al màxim autoritzat.

Una altra de les mesures que l'ARC exigeix és que es posin els brocals –taps– a 44 de les 116 xemeneies de biogàs que hi ha en funcionament per minimitzar les males olors.

La inspecció també va servir per revisar altres aspectes de les instal·lacions i detectar els punts d'emissió de més pudors.

La denúncia d'episodis de males olors es remunta a fa mesos i tant des de Vacarisses com des de Viladecavalls s'havia portat la problemàtica al Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occident i s'havia instat diversos organismes del govern català a posar-hi remei.

La posada en funcionament del CTR ha de permetre acabar aquest any el procés de clausura del polèmic abocador de Coll Cardús que fa tres dècades que funciona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.