Festes populars i fires

OLESA DE MONTSERRAT (Baix Llobregat)

Festa dels Miquelets

Defensors de la llibertat

En record dels 158 soldats austriacistes morts a Olesa de Montserrat entre 1706 i 1714, en el transcurs de la guerra de Successió, s'organitza cada any la Festa dels Miquelets. La festa, de recreació històrica, vol reproduir el regiment de fusellers voluntaris del coronel Joan Vilà i Ferrer, companyia de miquelets de la Catalunya Central que va lluitar defensant la causa austriacista de Carles III.

A més de la recreació històrica, la festa inclou un mercat d'artesania i productes de la terra, tradicions, llegendes i rondalles, la reproducció d'un campament dels miquelets, sopar popular, la taverna dels miquelets, ball tradicional...

Avui divendres tindrà lloc la presentació de la festa a l'auditori de la Casa de Cultura (19 h) i per demà és previst el gros de les activitats. Destaquen la recreació d'un campament de l'exèrcit català del s. XVIII, que s'instal·larà a la plaça de les Fonts i a la placeta de Joan Povill i Adserà, el seguici dels Miquelets des de la plaça de Fèlix Figueras i Aragay –amb la participació del regiment d'infanteria de la Diputació del General (Miquelets de Catalunya) i del regiment de fusellers de muntanya Joan Vilà i Ferrer (Miquelets d'Olesa)– i l'homenatge al Memorial 158 (ofrena institucional i salves d'honor en record dels 158 soldats austriacistes morts a Olesa de Montserrat).

2 i 3 de setembre. Dissabte, mercat al c. Alfons Sala i a la pl. de les Fonts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.