ALELLA (Maresme)
Setmana del Vi de la DO Alella
Entre copes a la DO Alella
La riquesa d'olors, gustos i varietats de la DO Alella es pot experimentar durant els propers deu dies als quinze municipis que en formen part i que organitzen activitats per donar a conèixer els vins de la zona. La 2a Setmana del Vi de la DO Alella s'enceta avui amb propostes per a tots els sentits. Diversos restaurants ofereixen menús amb plats maridats amb vins de la zona i alguns amb música en viu. Hi haurà també visites guiades a cellers; passejades per les vinyes a peu, en segway o en poni; música en viu, cinema i exposicions de pintura i fotografia.
Aquest diumenge, a les 10 del matí, a la masia de Carrancà de Martorelles, dos masovers faran una visita teatralitzada a les vinyes del poble i explicaran com era la cultura del vi just abans de l'arribada de la fil·loxera. L'activitat, que és gratuïta, es complementa amb un tast de vins de la DO Alella i la xerrada d'un historiador local.
El proper diumenge, el celler Bouquet d'Alella organitza una verema amb trepitjada de raïm i premsat en què els assistents es podran endur el most a casa amb instruccions per fer el seu propi vi. El preu de l'activitat és de 22 euros.
Verema romana
Els romans celebraven l'inici de la verema amb una festa anomenada Vinalia Rustica, on no faltaven les invocacions a Júpiter per aconseguir una bona collita. El parc arqueològic de la Cella Vinaria, a Teià, organitza aquest cap de setmana visites teatralitzades i tot un seguit d'activitats per donar a conèixer aquest centre de producció vinícola de la Laietània romana, que ja era operativa entre els segles I aC i V dC.