AGRAMUNT (Urgell)
Fira del torró i la xocolata a la pedra
Torrons des d'antic
Amb avellanes i ametlles, mel, sucre, pa d'àngel i clares d'ou, els torronaires d'Agramunt elaboren els seus torrons des de molt antic: la primera cita documental data del 1741 i dóna a entendre que la tradició es remuntava a molt abans d'aquella data, i cal dir que s'ha mantingut fins als nostres dies. Aquest cap de setmana, la vila el dedica a promocionar el torró IGP d'Agramunt amb una fira plena d'activitats. El certamen difon l'art de la pastisseria, la xocolata i els torrons amb xerrades, tallers, tasts guiats i demostracions, com la que conduirà Isma Prados diumenge a la tarda. A més, la canalla podrà gaudir d'activitats a l'espai infantil, es nomenarà l'onzè Torronaire d'Honor, es podrà visitar una mostra d'oficis antics i es mostrarà com s'elabora l'autèntic torró d'Agramunt i com es jugava a Lo Catxo.