Morella inicia un viatge a Romania
La proposta pretén conèixer els llocs de procedència d'alguns dels veïns del poble
L'Ajuntament aprofitarà la visita per entaular relacions institucions i donar a conèixer el Sexenni
Una representació de morellans part avui cap a Romania per a conèixer els llocs de procedència dels veïns del municipi. L'expedició està formada per vint-i-una persones, entre elles el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Morella, Rhamsés Ripollés, el regidor de festes, Amadeu Bordàs, o els voluntaris de l'Oficina d'Integració i Cohesió Social, Marian Albu i Catallin Chircu.
A més de conéixer distintes ciutats del país, els participants visitaran l'Ajuntament de Buzau i donaran a conéixer les festes del Sexenni, que es celebren l'any que ve. Rhamsés Ripollés i el regidor de governació, Ernest Blanch, han comparegut en roda de premsa per a explicar els objectius del viatge.
Per la seua banda, Blanch destacava que “este viatge de caràcter intercultural cal valorar-lo de forma molt positiva, ja que igual que els veïns d'origen romanés aporten el seu treball ací, nosaltres hem d'intentar conéixer la seua terra”.
Els morellans visitaran Buzau, Transylvania, Brassof o Bucarest. En elles, coneixeran tant llocs turístic com típics de l'economia, treball i tradicions dels romanesos. A més, tant en l'Ajuntament que es visitarà com durant el viatge, es donarà a conéixer Morella i l'esplendor de les seues pròximes festes Sexennals, que se celebraran en el mes d'agost de 2012. La participació al viatge s'ha fet extensible a tota la població.
Cal recordar que l'Oficina d'Integració i Cohesió Social presta distints serveis a la comunitat d'origen romanès. Alguns d'ells són la gestió de canvis burocràtics, facilitar els mitjans per a realitzar les gestions personals, tramitacions amb Conselleria, organització d'activitats interculturals, ajuda als serveis religiosos i, en definitiva, tot allò relacionat amb el foment de la integració dels diversos col·lectius que conformen la plural societat morellana. Finalment, ressenyar que en Morella conviuen més de 300 veïns d'origen romanés, la qual cosa suposa més d'un 10% de la població total de la ciutat.