Societat

Més de 10.000 persones reivindiquen els serveis públics a Tarragona

L'aliança entre el moviment d'“indignats” a la ciutat i la plataforma contra les retallades supera la protesta del maig

Crits contra Boi Ruiz en la marxa

La indignació a la ciutat de Tarragona, vehiculada sobretot a través de l'oposició a les retallades en sanitat, continua creixent. Després de l'èxit de la primera manifestació conjunta el maig passat del moviment d'“indignats” a la ciutat i la Plataforma en Defensa dels Drets Públics, ahir els mateixos convocadors van aconseguir superar-se i van reunir més de 10.000 persones en el recorregut, que va anar de la plaça Imperial Tàrraco fins a la porta de l'Ajuntament. L'organització va xifrar la participació en prop de 15.000 persones, mentre que la Guàrdia Urbana va rebaixar-la fins als 4.200.

La manifestació, que va durar poc més d'una hora i va transcórrer sense incidents, es mostrava tímida quant a l'afluència de gent a l'hora prevista de sortida, les sis de la tarda. L'arribada, però, de les dues marxes multitudinàries organitzades des dels barris de la perifèria de Tarragona (on més mobilització ha aconseguit la plataforma contra les retallades) hi va donar l'empenta final.

Frau electoral

Un cop la capçalera, amb el lema “Defensem els nostres drets”, ja arribava a la plaça de la Font, la cua de la manifestació encara es trobava a mig recorregut, un fet que els organitzadors van celebrar amb aplaudiments com a mostra de l'èxit de la convocatòria. La marxa es va tancar amb un manifest llegit per un veí del barri de la Floresta de Tarragona, Francesc Xammar, i la defensa de la sanitat pública va ser un dels temes més presents. “La intenció última del govern de la Generalitat és fer negoci amb la nostra salut”, va assegurar, i a més va acusar l'equip liderat per Artur Mas d'haver comès “frau electoral” i reclamar la dimissió de Boi Ruiz.

La diversitat va ser, però, la tònica entre els participants, entre els quals hi havia grups desplaçats des d'altres punts del Camp de Tarragona (com ara un grup d'usuaris del CAP de l'Arboç) i altres amb reivindicacions de caire més polític.

Escridassades contra policia i els bancs a Lleida

Un miler d'“indignats”, procedents de diversos pobles de Ponent i el Pirineu, es van aplegar ahir al centre de Lleida. La concentració es va iniciar a la plaça Ricard Vinyes, el símbol del moviment a Lleida, i va començar amb cants reivindicatius. La manifestació, amb el lema “Pobles del món en lluita”, va passar per davant de la caserna de la Guàrdia Urbana, la Diputació de Lleida i el Palau de la Paeria, on es van fer segudes i nombroses escridassades contra la classe política. Així mateix, l'ambient es va escalfar davant de les seus de caixes i bancs.

acn



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.