MONTBLANC (Conca de Barberà)
Fira de Sant Martí
El fesol, de nou a taula
Gastronomia, vins i caves de la Conca de Barberà i una mostra de formatges artesanals són els ingredients de la Fira de Sant Martí de Montblanc, que enguany aposta per donar un impuls a la recuperació del fesol del pinet. Es tracta d'una varietat gairebé desapareguda a les hortes de Montblanc però que va ser imprescindible en tots els rebosts a la meitat del segle passat. El fesol del pinet es cull a principi d'octubre i era present sobretot en receptes de tardor i hivern. L'objectiu és que els restauradors del municipi creïn una recepta amb fesol del pinet, que es converteixi en un plat típic per acompanyar la visita a la vila medieval.
Per a tots aquells que s'apropin a la fira i vulguin conèixer el ric patrimoni monumental de Montblanc, durant aquest cap de setmana hi haurà visites gastronòmiques guiades. El preu de la visita és de vuit euros i inclou l'entrada a les torres i el pas de ronda, les esglésies de Santa Maria i Sant Miquel, dos tasts de vi i dues degustacions gastronòmiques. A la fira s'hi podran trobar demostracions de cuina en directe, tasts de formatges artesans i diverses ponències amb la gastronomia de protagonista.