Educació

Compromís per Paiporta denuncia la baixada de matrícula a l'EPA

Mentre que en tots els centres de la comarca la demanda augmenta en l'EPA de Paiporta baixen les matrícules respecte al curs passat

El curs passat es van matricular 502 en els cursos i tallers i enguany 291 persones, 211 persones menys. Compromís per Paiporta critica la política educativa de l'equip de govern que va acomiadar a tres professores de l'EPA en el mes de juliol i la pujada desproporcionada de les quotes dels cursos i tallers. Això ha provocat que els estudiants adults de Paiporta hagen hagut de buscar places en les escoles d'adults de les poblacions veïnes: Picanya i Torrent, principalment.

Encara que en el mes de setembre l'Escola d'Adults tenia moltes preinscripcions, a l'hora de la veritat, moltes persones han optat per no matricular-se donats els preus abusius que l'equip de govern municipal han imposat.

Així s'ha anul·lat el curs de dansa del ventre que el curs passat tenia 20 alumnes, els cursos de pintura han passat de tindre 55 persones matriculades el curs passat a 31 enguany. El curs de pilates de 24 alumnes, ha passat a 13. Resulta cridaner el fet que el curs passat en tres cursos d'anglés hi havia 86 persones matriculades i enguany que s'han ofertat 4 cursos sols s'han matriculat 78 persones.

També es perden alumnes en els nivells d'alfabetització, neolectors i educació de base. S'ha anul·lat el curs de preparació de les proves d'accés a cicles formatius que el curs passat tenia 29 alumnes.

Els alumnes de castellà per a estrangers baixa de 48 a 7 alumnes i la baixada major la registren els alumnes dels grups de valencià que passen de 132 el curs passat a 60 enguany.

Es dona la paradoxa que els cursos i tallers que s'imparteixen per empreses contractades (pintura, anglés i pilates) han duplicat pràcticament la quota del curs passat però com s'han matriculat pocs alumnes li costaran a l'Ajuntament exactament el mateix que si s'hagueren matriculat tots els alumnes del curs passat pagant la meitat.

Segons el regidor de Compromís, Pep Val “el regidor d'educació tenia com a objectiu que els cursos i tallers tingueren cost zero i l'única cosa que ha aconseguit és que els alumnes li donen l'esquena, que els pocs que acudeixen tinguen que pagar el doble i que l'Ajuntament tinga que pagar la diferència que passaran de 6.000 euros, segons els càlculs que hem realitzat”.

La culpa no la té el regidor

Pere Rossell

El responsable d'educació a l'ajuntament de Paiporta, Alejandro Gutiérrez, pensa que l'enemic a batre està entre les files de Compromís i, en això, com en altres tantes coses, s'equivoca. Gutiérrez ha de saber que l'enemic se'l va crear ell mateix, en el moment de fer fora alguns dels professionals que atenien el Centre d'Adults de Paiporta i en no saber encertar on s'havien de fer els retalls prescindibles. Però a més d'això, el que no sap el regidor del ram de l'educació és, que l'enemic el té dins de casa seua.

Si, sí, cal informar Alejandro, que el principal enemic amb tot aquest afaire de l'Escola d'Adults de Paiporta, és el primer munícep, “il cavalieri". No ha de tenir dubte que amb la decisió de tancar el centre (en primera instància) i de mantenir-lo sota mínims (en segon lloc), ha estat, juntament amb la pujada lleonina i interessada de la matrícula, el principal causant de la davallada de l'alumnat. Sobre aquestes qüestions, sols hi ha un responsable i el regidor ha de prendre nota: l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

Tarragona preveu que la ZBE no es posi en marxa fins el gener del 2026

Tarragona

Instal·len amb grues el viaducte del nou Portal Sud des de la C-58

SABADELL
administracions

Reus amplia la plantilla de la Guàrdia Urbana amb 11 agents

REUS

Els centres cívics programen més de 660 activitats durant el curs 24-25

GIRONA
societat

La Sindicatura de Greuges de Barcelona demana implementar un Respir Plus per a menors de 60 anys

Barcelona

Palafrugell insta a la ciutadania i visitants que respectin l’espai públic

PALAFRUGELL

Primeres instal·lacions solars municipals, en marxa

CASSÀ DE LA SELVA
Societat

Prop de 12.000 trucades preventives per la calor en dos mesos a Barcelona

Barcelona

Foment de l’adopció d’animals amb un vídeo abans de cada sessió al Cinema Catalunya de Terrassa

TERRASSA