Societat

El jutge Moreno decidirà si l'Audiència Nacional investiga Urdangarin

El magistrat s'haurà de pronunciar sobre l'escrit presentat divendres pel lletrat de Jaume Matas

“No només el govern balear, sinó altres organismes públics i privats, haurien estat enganyats per aportar fons a l'Institut”, assegura l'advocat de l'expresident de les Illes

El magistrat Ismael Moreno, del Jutjat Central d'Instrucció número 2, s'encarregarà de decidir si l'Audiència Nacional és competent per assumir la investigació sobre les activitats de l'Institut Nóos d'Investigació Aplicada, administrat fins al 2006 per Iñaki Urdangarin. El jutge s'haurà de pronunciar sobre l'escrit presentat divendres per l'advocat de l'expresident balear Jaume Matas, Antonio Alberca, que sol·licita a l'Audiència Nacional que assumeixi la instrucció de la causa –que depèn d'un jutjat de Palma de Mallorca– perquè el cas afecta a tres comunitats autònomes diferents: la catalana, la valenciana i la balear.

Segons recull l'escrit del lletrat Alberca, la investigació parteix de la sospita de la Fiscalia Anticorrupció que Urdangarin i el seu soci Diego Torres –actual president de la fundació– van desviar a través de l'Institut Nóos fons públics i privats per tal d'apoderar-se'n. “No només el govern balear, sinó altres organismes públics i privats, haurien estat enganyats per aportar fons a l'Institut”, assegura l'advocat. El lletrat afegeix que, ja que els perjudicats pertanyen a diversos territoris, la instrucció de la causa no hauria de correspondre “de cap manera” al jutjat mallorquí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.