Societat

tarragonès

Torredembarra estudiarà vies legals per anul·lar l'allau de multes per radar

El govern local revisarà tot el procés en vista de l'alarmisme que s'ha creat

La plataforma d'afectats sosté que hi ha hagut 9.000 sancions des del mes de febrer

El govern local de Torredembarra (CiU, PP i GIT) buscarà una sortida a la polèmica generada al municipi per l'allau de multes per velocitat que s'han detectat per un radar a les vies d'entrada del municipi, i que els afectats xifren en unes 9.000 des del mes de febrer passat. En una reunió amb la Plataforma d'Afectats pel Radar, l'alcalde, Daniel Masagué, es va comprometre ahir a revisar tot el procés sancionador per tal d'intentar trobar una via per a l'anul·lació de les sancions. Tot i que Masagué va recordar que, a priori, deixar sense efecte les multes seria “prevaricació”, va mostrar la seva voluntat de buscar una sortida “per la via política i social”. Segons va concretar un dels portaveus de la plataforma, Toni Cruz, la via legal que s'estudiarà serà l'argument del mal condicionament de les vies on s'han posat les multes, una de les principals crítiques que havien fet els afectats al procés.

“Si abans no s'havia creat mai aquest alarmisme, és símptoma que potser alguna cosa no l'hem fet bé”, va reconèixer l'alcalde torrenc, que va anunciar que les dues parts es tornaran a reunir demà per tal de concretar les possibles sortides. Masagué va assegurar entendre també el neguit dels afectats, molts dels quals acumulen més d'una sanció. “Les dues parts intentarem buscar una solució dins de la legalitat jurídica”, va detallar Cruz, que va celebrar el clima de la reunió d'ahir.

LA XIFRA

9.000
multes
s'han posat des del febrer segons els afectats. Torredembarra té tan sols 15.000 habitants.

LA FRASE

Mai no havia sorgit un alarmisme com aquest, així que pot ser que alguna cosa no l'haguem fet bé
Daniel Masagué
Alcalde de Torredembarra (CiU)

El control a través de radar, aparcat

Arran de la polèmica social, el govern municipal ha aturat de moment les sancions per control a través de radar. Les multes es concentren a les vies d'entrada a Torredembarra, que en els darrers anys han passat a ser de titularitat municipal, i on el límit de velocitat és de 50 o 40 km/h. Les multes s'han imposat a partir del marge màxim de tolerància permès per la llei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.