Medi ambient

TARRAGONÈS

Tarragona, senyalitzada de punta a punta de terme

Dels 140 quilòmetres de camins i dreceres que hi ha a la ciutat, més de la meitat ja s'han recuperat i endreçat gràcies al projecte de l'anella verda

Tarragona ja té més de setanta quilòmetres de camins recuperats i senyalitzats. És, però, només la meitat d'un projecte que consisteix a donar ús i valor a la xarxa de més de 140 quilòmetres de camins i dreceres repartits al llarg de tot el terme i que formen part de l'anella verda de Tarragona. D'aquesta manera, es pot recórrer tota la ciutat des de la riba del Francolí fins a la del Gaià, a l'altre extrem de la ciutat, en una nova aposta de turisme que, de passada, permet conèixer la història del lloc on viu. La tasca ha estat complexa perquè abans de procedir a la senyalització i a la neteja de les vies, la Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana de Tarragona (UMA) s'ha encarregat de completar tots els itineraris després que l'àrea de Territori va elaborar un catàleg aprofitant el nou pla urbanístic.

“És una xarxa de mobilitat lenta i dolça”, va explicar Rafel López-Monné, director de l'empresa Traces, encarregada del projecte, cofinançat pel fons feder de la UE. Aquesta primera actuació ha consistit bàsicament a fer visibles els camins que fan d'enllaç amb altres vies i que estan repartits per tot el terme municipal. D'entre els itineraris n'hi ha que són rutes pedestres, n'hi ha de BTT, a cavall i en bicicleta. Les motos i els quads, a priori, també hi podran circular.

Per tots els racons d'interès

La xarxa arriba fins al nucli de Ferran, passant pel pont del Diable, el Mèdol, els dos espais d'interès natural de la desembocadura del Gaià i del Bosc de la Marquesa, arribant a Tamarit i tornant pel litoral fins al viver. Des d'aquí, dibuixa un altre itinerari cap a ponent fins a Bonavista, aprofitant al màxim els espais verds existents. A més dels senyals col·locats als camins, s'han instal·lat 4 cartells informatius a l'accés al riu per Torres Jordi, a l'accés al parc del Francolí baixant del riu des de Sant Salvador, al pont del Diable i al Fortí de la Reina. Aquest projecte, juntament amb el Jardí Romàntic del pont del Diable, forma part del pla director d'espais verds elaborat per la conselleria de Medi Ambient i que s'inclou en una de les accions de l'Agenda 21 aprovada el 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El comitè d’empresa de Trambaix convoca aturades a partir de dilluns

Barcelona
judicial

L’Audiència Nacional ordena a la Guàrdia Civil que no destrueixi proves del 17-A

barcelona

Les obres del túnel de Roda de Berà interromprà la circulació de trens durant cinc mesos

Tarragona
Societat

Mor Jaume Grimalt, enginyer agrònom mallorquí

El ple de Mataró es compromet a crear un ens per defensar i promocionar la llengua

Mataró

Sancionen una exregidora d’ICV per haver penjat un cartell vetat de la Festa Major

RIPOLL

Els usuaris de Mataró Bus podran pagar en targeta i arribaran al Tecnocampus

Mataró

L’Arxiu Municipal transcriu els llibres d’actes des del segle XVIII al XX amb IA

GIRONA
Salut

Nova eina per a millorar els hàbits de vida d’unes 13.000 amb malalties cròniques a l’Alt Pirineu i Aran

Sort