Societat

Uns 500 funcionaris de presons protesten contra les retallades a Barcelona i Lleida

200 manifestants es concentren davant la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries i posteriorment tallen la circulació al carrer Aragó.

A la capital del Segrià, els funcionaris s'agrupen als accessos de la presó de Ponent i no deixen sortir els treballadors del torn de nit

Uns 500 funcionaris de presons han sortit aquests dimecres al matí a Barcelona i Lleida per protestar contra les retallades i les noves mesures anunciades pel govern. A la capital catalana, 200 manifestants s'han concentrat davant la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries, al carrer Aragó cantonada amb el carrer Girona, i posteriorment han tallat la circulació al carrer Aragó.Els funcionaris de presons s'han concentrat al voltant de dos quarts de vuit del matí davant la secretaria general de presons i una hora més tard, al voltant de dos quarts de nou, han tallat el trànsit. Davant la secretaria general de Presons, hi ha sis furgons dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. La protesta està convocada pels sindicats UGT, Comissions Obreres, Attac i CSIF.

Per altra banda, 300 funcionaris de presons de Lleida s'han concentrat davant del centre penitenciari de Ponent en protesta per les retallades i contra l'actuació policial en la protesta del divendres passat a la Model. Als accessos de la presó, hi ha concentrats els 150 funcionaris que havien d'entrar a dos quarts de vuit del matí i que no han pogut entrar al centre, la dotzena de treballadors que han fet el torn de nit i que no poden sortir i més d'un centenar de funcionaris més procedents de les presons de Lledoners i Can Brians. La manifestació transcorre amb total normalitat sota la vigilància de quatre dotacions dels Mossos d'Esquadra i una patrulla.

Com a conseqüència de la protesta d'aquest dimecres al matí, els interns no han pogut sortir de la cel·la a dos quarts de vuit del matí, com acostumen a fer els dies de cada dia, i han esmorzat a la mateixa cel·la. Així mateix, segons asseguren els treballadors, se'ls ha repartit l'àpat del matí i els medicaments. La previsió és que els interns puguin sortir de les cel·les a les deu del matí, com s'acostuma a fer els dies festius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.