Societat

Morella festeja el premi Patrimoni en el dia de la Constitució

El guardó ha estat presentat públicament a la ciutadania en presència de diverses institucions públiques valencianes

L'Ajuntament de Morella ha tornat a realitzar un acte cívic per a celebrar el dia de la Constitució. La temàtica d'enguany ha sigut el premi Patrimoni 2011 que van atorgar a Morella les ciutats declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Per això, els veïns han tornat a reviure l'entrega d'este important guardó que va tindre lloc el passat 26 de novembre a Càceres.

L'alcalde de Morella, Ximo Puig, ha destacat que “Morella sent la cultura com el seu principal atribut, el gran valor, el millor actiu. Tots els patrimonis culturals, l'edificat, l'intangible, l'arqueològic, l'immaterial, l'etnològic o l'industrial, són les nostres arrels sense les quals és impossible que cresquen les branques del futur”.

Finalment, l'alcalde apuntava que “en un any especialment difícil, hem rebut el suport més gran que mai havia rebut esta ciutat. Un premi que, com tot en la vida, ho hem de rebre com una lliçó del valor de l'esforç i la persistència, del treball ben fet, de la capacitat de fer poble. Una lliçó d'humilitat i de saber que el camí és llarg i que no caben hores d'autosatisfacció”. “El sol ha d'eixir per a tots i Morella ha d'estar ben solejada, com este matí de desembre”, concloïa Ximo Puig.

Per la seua banda, el vicerector de la Universitat Jaume I, Juan Luís Gómez Colomer, ha declarat que “el premi Patrimoni és un actiu important per a reactivar a la ciutat i cal aprofitar la repercussió d'este guardó”. A més, ha recordat que la Universitat sempre estarà al costat del consistori per a fomentar l'educació en la ciutat dels Ports o per a reivindicar la declaració de ciutat Patrimoni de la Humanitat.

Els assistents també han observat un vídeo sobre el viatge a Càceres i un resum de l'acte d'entrega del premi Patrimoni 2011 a la ciutat de Morella. A més, han pogut consultar la documentació que va elaborar el consistori per a obtindre el premi o la repercussió mediàtica del guardó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.