La sardana

MARIBOR (Eslovènia), LAS PALMAS DE GRAN CANARIA, BONN (Alemanya)

Espectacle ‘La muntanya al teu voltant'

Una proposta atrevida

El coreògraf Cesc Gelabert va rebre l'encàrrec d'investigar sobre la sardana, després d'haver treballat en el teatre tradicional japonès. El resultat va ser una sardana que, en lloc de lloar la verticalitat, adopta un nou pla: el de l'horitzontalitat. La muntanya al teu voltant, que va servir per estrenar, amb una bona resposta de públic i crítica, la darrera edició del festival Grec, s'exporta ara fora de Catalunya i té previstes tres actuacions fora del nostre territori. Maribor (Eslovènia), Las Palmas de Gran Canaria i Bonn (Alemanya) podran gaudir d'aquest espectacle que combina dansa contemporània i sardana. La primera actuació prevista és el 3 de març vinent a Maribor, la ciutat eslovena que serà capital europea de la cultura l'any 2012. L'actuació s'emmarcarà en el mes dedicat a Espanya. I serà el dia 14 d'abril quan el Teatro Cuyás de Las Palmas de Gran Canaria rebrà aquest espectacle. Finalment, el 20 d'octubre tornarà a haver-hi una actuació fora de Catalunya. En aquest cas serà a a la ciutat de Bonn, a Alemanya.

Aquest treball no és únicament del ballarí. També hi han fet aportacions significatives Perejaume, que mostra un espai escènic a partir d'unes teles movibles amb una perspectiva juganera, i Borja Ramos, que s'ha encarregat de cosir les partitures amb l'orquestració. També en el vessant musical apareix el nom propi de Carles Santos. El resultat és una proposta atrevida que no s'oposa a la sardana tradicional (ni a les colles sardanistes), sinó que li dóna un altre punt de vista per obrir la sardana al segle XXI. Tot i que la música, que interpreta la Banda Municipal de Barcelona, dirigida per Salvador Brotons, és de Borja Ramos i Carles Santos, també s'hi escolten peces dels compositors Francesc Cassú, Tomàs Gil i Membrado i Pep Ventura.

3 de març, 14 d'abril i 20 d'octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.