Administracions

Reus

Retallar el pressupost i dissoldre empreses

El comitè d'empresa no sap encara com es traduirà la reducció dels comptes municipals en el capítol de personal

Es rebaixaran un 3% els impostos i taxes municipals a qui les pagui abans del 31 de gener

L'Ajuntament de Reus no aprovarà fins aquest mes de gener el pressupost municipal, quan conegui com afecta la retallada del govern de l'Estat a les finances municipals. També espera un pronunciament per part de l'Estat sobre les retribucions del personal del sector públic i, de moment, no ha comunicat l'amortització de cap plaça de treballadors interins ni cap retallada de la massa salarial. “La mesa de negociació s'ha obert, però no tenim cap informació, no sabrem com afecta la retallada al capítol de personal fins que l'Ajuntament elabore el pressupost”, ha explicat Tomàs Mañé, delegat de CCOO a l'Ajuntament de Reus. Amb tot, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer (CiU), ha fet públic que apostarà per un pla de reequilibri pressupostari basat en l'austeritat i que reduirà contractes externs, sous, dietes i despeses supèrflues. En aquest sentit, la retallada dels comptes de l'Ajuntament serà d'un 10%, mentre que l'hòlding d'empreses d'Innova reduirà un 8,7% el pressupost. Hi haurà empreses municipals que es dissoldran. Tot un seguit de mesures que es donaran a conèixer durant els primers mesos de l'any per solucionar el problema econòmic de l'Ajuntament, que Pellicer xifra en 87,9 milions d'euros. Una situació que l'alcalde atribueix als excessos de l'anterior equip de govern.

Pel que fa a la pressió fiscal sobre els reusencs s'incrementarà un 6% de mitjana, tot i que la taxa d'escombraries s'apujarà un 27% per adaptar-se al cost del servei. I una de les principals novetats serà la rebaixa d'un 3% de les taxes i impostos als contribuents que efectuen el pagament abans del 31 de gener. L'objectiu d'aquesta mesura és rebaixar la pressió fiscal i contribuir a la dinamització econòmica de la ciutat. “És una mesura pionera a Catalunya”, ha manifestat el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus, Joaquim Enrech. En aquest sentit, el consistori preveu recaptar un gros de diners provinents de l'impost de béns immobles, la taxa d'escombraries i l'impost d'activitats econòmiques, que destinarà a pagar factures a proveïdors. També s'obre la possibilitat que els nous empresaris puguin fraccionar el pagament de la llicència d'obertura d'activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.