Educació

Més de 150 alumnes d'Alaquàs han visitat l'ICONA

L'Ajuntament d'Alaquàs ha oferit visites guiades als centres de secundària per donar a conèixer el Centre Nacional de Recursos Genètics Forestals

Més de 150 alumnes dels instituts de secundària d'Alaquàs i del Centre de Formació Municipal Francesc Ferrer Martí, han visitat en l'últim any, el Centre Nacional de Recursos Genètics Forestals d'Alaquàs dins de les visites guiades programades en col·laboració amb el Ministeri de Medi Ambient per a donar a conèixer a la població aquest centre.

Els primers van ser els alumnes del taller de treball d'Energies Renovables impartit al Centre de Formació Municipal Francesc Ferrer Martí, que van completar la seua formació amb la visita, donada la relació que guarda la matèria que estudien amb les línies de treball que a l'ICONA es desenvolupen.

A continuació han visitat les instal·lacions els alumnes de quart d'ESO dels centres de secundària d'Alaquàs: Institut Faustí Barberà, institut Clara Campoamor i el col·legi Mare Josefa Campos, que han incorporat a la seua matèria escolar l'estudi de l'ICONA.

El Centre Nacional de Recursos Genètics Forestals d'Alaquàs té una superfície de 110.000 metres quadrats de pi i vivers. Es tracta d'un dels quatre únics centres d'aquestes característiques que existeixen a l'Estat i guarda més de 700 exemplars de mig centenar de variants genètiques pures de pi de les diferents zones boscoses de la costa mediterrània per a la repoblació en cas d'incendi o desforestació.

L'Ajuntament d'Alaquàs té previst continuar amb aquest cicle de visites amb l'objectiu que totes les persones interessades puguen conèixer de primera mà aquesta riquesa natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.